Qualified Marketeers: Bad request

15 december 2004, 17:07

Adformatie: QualifiedMarketeers.nl is online gegaan. De website moet de marketingadvieswereld transparanter maken. Marketeers kunnen zich laten registreren en organisaties kunnen op hun beurt een Qualified Marketeer (QM) vinden.

Een Qualified Marketeer (QM) moet minimaal in het bezit zijn van een marketingvakdiploma op HBO, academisch of Master niveau en lid zijn van een van de volgende marketingvakorganisaties: Nederlands Instituut voor Marketing (Nima), de MarktOderzoekAssociatie (Moa), het Genootschap voor Reclame/Centrum voor Marketing Communicatie (GVR) of het Marketing Executive Center (MEC). Bovendien moet hij/zij ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel als zelfstandig adviseur, of een werkgeversverklaring kunnen overleggen dat hij/zij beroepsmatig werkzaam is als marketingadviseur.

De initiatiefnemers hopen op deze wijze het kaf van het koren te kunnen scheiden.

Tip voor de organisatie van mijn zijde; huur ook even een qualified hostingpartij in, zodat de url qualifiedmarketeers.nl (dus zonder www) geen Bad request (invalid hostname) geeft. Zeker als je deze naamgeving ook op de site zelf gebruikt. Kwestie van marketing 😉

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

2 Reacties

  media

  Wat een onzin-iniatief. Nu kan ik mij voor veel beroepen voorstellen dat je daar bepaalde eisen aan stelt (bijv. gezondheidszorg) maar als er een vak is waar je dat juist niet hoeft te doen is het marketing. Marketing snap je of je snapt het niet en als buitenstaander kan ik gerust zeggen dat 90% van de zogenaamde qualified marketeers er geen reet van begrijpt!

  Klopt, ik heb geen marketingopleiding maar heb in een ver verleden scheikunde gedaan 🙂


  15 december 2004 om 22:30
  evroekel

  Wel ik heb een marketingopleiding en kan het alleen maar met je eens zijn.

  In sommige gevallen heb ik liever iemand met veel bewezen ervaring in marketingvak, dan iemand met alle genoemde papiertjes in huis en QM. De door QM vereiste eisen zegt niet veel.

  Volgens mij kunnen we zo een rijtje namen op noemen van markante persoonlijkheden die toch een fraaie internationale business opgezet hebben, zonder marketingpapiertjes in huis te hebben. Menig QM kan daar nog een wat van leren 😉


  16 december 2004 om 05:19

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!