Publieke omroepen lanceren radiocast.nl

17 november 2005, 17:34

Luisteren naar de radio waar, wanneer en waarmee je maar wilt. Dat is de gedachte achter de website Radiocast.nl die de publieke omroep vandaag tijdens het Wereld Audio Festival in Amsterdam lanceerde. De website met het luisteraanbod van de publieke omroep wordt de radioversie van de populaire videowebsite Uitzending Gemist.

Via Radiocast.nl kunnen bezoekers zich abonneren op een podcast en zo automatisch radioprogramma?s of -fragmenten op de eigen computer of mp3-speler downloaden. Op dit moment zijn van vrijwel alle omroepen ??n of meer podcasts beschikbaar. In de loop van volgend jaar zullen veel meer radioprogramma?s van de publieke omroep als podcast beschikbaar komen. Hiervoor wordt een speciaal productieplatform ingericht. Vanwege de juridische beperkingen die de muziekindustrie oplegt, zal het zwaartepunt van het aanbod voorlopig bestaan uit programma?s met gesproken woord.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

1 Reactie

    mindcaster

    fijn dat deze programma’s zo beschikbaar zijn, jammer alleen dat ze het nodig vinden hele reclameblokken erin te laten, met name bij de start. Nu nog handwerk, hoop ik dat de publieken bij toekomstige automatisering deze elementaire afknapper niet vergeten te verwijderen. Anders is de cirkel werkelijk helemaal rond en beginnen we weer van voren af aan.


    17 november 2005 om 19:44

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!