Publieke omroep schrapt 5,5 miljoen op internet

Publieke omroep schrapt 5,5 miljoen op internet

De internetactiviteiten van de publieke omroepen ontkomen niet aan de bezuinigingsronde. Naar verwachting wordt het budget met 5,5 miljoen euro gekort.

Dit schrijven de GPD-kranten op basis van een vertrouwelijk overzicht van alle bezuinigingen. In totaal verwachten de publieke omroepen volgend jaar 47 miljoen euro te kunnen bezuinigen. Dit moet onder meer gerealiseerd worden door veel meer programma’s te herhalen dan nu het geval is.

Maar ook internet ontspringt de dans niet. De GPD-kranten spreken over ‘flinke klappen’. De publieke omroepen zouden volgend jaar hun budget met maar liefst 5,5 miljoen euro verkleind zien worden. Dit bedrag komt exact overeen met het eerdere advies van onderzoeksbureau McKinsey aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OC&W).

McKinsey stelde in juni al dat de omroepen veel kunnen bezuinigen door beter samen te werken. Nu hebben de gezamenlijke omroepen nog jaarlijks 30 miljoen euro tot hun beschikking. De bezuinigingen hoeven volgens het onderzoeksbureau niet ten koste te gaan van de ambitie om ‘op internet en breedband een vooraanstaande positie op te bouwen’.

Dit stond overigens in contrast met de visie van Michel Mol, internetco?rdinator van de publieke omroepen. Hij zei begin dit jaar in een interview met WebWereld dat er nog maar weinig efficiencywinst te behalen is bij de internetactiviteiten van de publieke omroep. “We doen nauwelijks dubbel werk meer. Zo is de techniek al voor een groot deel gecentraliseerd. Laten we duidelijk zijn: er zit geen vet in. We opereren uiterst effici?nt.”

Een woordvoerder van de publieke omroep omschrijft de berichtgeving in de GPD-kranten als ‘speculatief’. In september komen de omroepen met hun meerjarenbegroting. “Dan zijn de bedragen definitief. Maar laat het duidelijk zijn dat op alle terreinen flink bezuinigd moet worden.”

Bron:
http://www.webwereld.nl


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.