Publiek steeds vaker mede nieuwsmaker

Publiek steeds vaker mede nieuwsmaker

Op internet kan het publiek worden betrokken bij het maken van het nieuws. Dat heeft in het verleden nogal eens tot rampen geleid, want onder het publiek bevinden zich velen die uiterst geloofwaardig en deskundig overkomen, maar toch kippen zonder koppen zijn.

Toch maakt de belangrijkste nieuwssite van Zuid Korea, de OhmyNews (2 miljoen bezoekers per dag) gebruik van zo’n 26.000 “burgerjournalisten”. En een krant in Amerika is in juli begonnen met een FireLog, een verzameling reacties van burgers over bosbranden. De publieke fotolog van de BBC was al een tijdje bekend. Nu beginnen de initiatiefnemers achter de communitysites Metafilter en Kuro5hin een onafhankelijke site over de Amerikaanse presidentsverkiezingen van volgend jaar. Het publiek kan zelf artikelen plaatsen en aanpassen. De site bevat straks onder meer een afdeling voor weblogberichten over dagelijke gebeurtenissen, en een voor mobiele en andere digitale foto’s, audio- en videoclips en transcripties van interviews.

Bron:
http://www.internetjournalist.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.