Professor Heertje over internet, economie en de toekomst

Professor Heertje over internet, economie en de toekomst

“Over 30 jaar gaan mensen in minder tijd het geld verdienen wat nodig is voor hun basisbehoeftes en houden meer tijd over voor de waardevolle dingen in het leven. Het leven wordt leuker.” Aldus professor Arnold Heertje.

Gisteren vond in Utrecht het symposium Roadmap to Venus plaats. Het ging over de weg naar een meer vrouwelijke samenleving en economie. Vrouwelijk staat dan niet alleen voor de vrouwen zelf, maar voor een vrouwelijke manier van denken en handelen. Van hebben naar delen, van transactie naar relatie, van hiërarchie naar netwerk. Uit de voorpublicatie van de Roadmap to Venus: “De jongste generatie mannen heeft meer vrouwelijke kenmerken waardoor op termijn ook de dominante mannelijke uitgangspunten zullen verdwijnen waarop organisaties zijn gebouwd.” en “Als God een man was, dan is internet een vrouw.” Er schijnt een samenhang te zijn tussen die vervrouwelijking en de internetrevolutie. “Geld wordt weer een middel in plaats van een doel”. Professor Arnold Heertje beschreef die nieuwe economie al in zijn boekje “Echte Economie” en sprak ook op het symposium. In de pauze vroeg ik hem naar zijn internetgebruik, zijn visie op internet, de economie en de toekomst.


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.