Professor Heertje over internet, economie en de toekomst

21 juni 2008, 06:05

“Over 30 jaar gaan mensen in minder tijd het geld verdienen wat nodig is voor hun basisbehoeftes en houden meer tijd over voor de waardevolle dingen in het leven. Het leven wordt leuker.” Aldus professor Arnold Heertje.

Gisteren vond in Utrecht het symposium Roadmap to Venus plaats. Het ging over de weg naar een meer vrouwelijke samenleving en economie. Vrouwelijk staat dan niet alleen voor de vrouwen zelf, maar voor een vrouwelijke manier van denken en handelen. Van hebben naar delen, van transactie naar relatie, van hiërarchie naar netwerk. Uit de voorpublicatie van de Roadmap to Venus: “De jongste generatie mannen heeft meer vrouwelijke kenmerken waardoor op termijn ook de dominante mannelijke uitgangspunten zullen verdwijnen waarop organisaties zijn gebouwd.” en “Als God een man was, dan is internet een vrouw.” Er schijnt een samenhang te zijn tussen die vervrouwelijking en de internetrevolutie. “Geld wordt weer een middel in plaats van een doel”. Professor Arnold Heertje beschreef die nieuwe economie al in zijn boekje “Echte Economie” en sprak ook op het symposium. In de pauze vroeg ik hem naar zijn internetgebruik, zijn visie op internet, de economie en de toekomst.

Petra is sinds 1993 eigenaresse van Slijterij Wijnhandel de Vuurtoren te Breskens, blogt sinds 2003 op Meisje van de Slijterij en schrijft sinds medio 2005 een themaweblog over dranken. Naast altijd op zoek naar nieuwe (digitale) uitdagingen en er vast van overtuigd dat dit zakelijk ook interessant is, is ze samen met haar man de trotse ouder van twee prachtzoons.

Categorie
Tags

9 Reacties

  Peter Bonjernoor

  Over 30 jaar? Loop ik mijn tijd weer eens flink vooruit, dus… 😉


  21 juni 2008 om 10:57
  mgvandenbroek

  Komt de mobiele telefoon uit Israel? Nooit geweten.

  Leuk gedaan, Petra!


  22 juni 2008 om 11:31
  Petra de Boevere

  @Matthijs Ik wist het ook niet en heb het ook niet gecheckt eerlijk gezegd, we zullen eens gaan googlen…


  22 juni 2008 om 16:28
  media

  Het wordt tijd dat iemand zich gaat ontfermen over Arnold Heertje, hij begint onzin uit te kramen (zijn uitspraken over Israel). Laptops en mobiele telefoons zijn helemaal niet in Israel uitgevonden en ik vraag me serieus af of ze nog steeds de technologische voorsprong hebben die ze ooit hadden.


  22 juni 2008 om 16:49
  mgvandenbroek

  @Petra: Hij bazelt.


  22 juni 2008 om 17:02
  Petra de Boevere

  @Marco ik denk dat Israël (gokje) in de jaren ’70 wel degelijk een voorsprong had, maar dan zal die technologie voornamelijk voortgekomen zijn uit de Mossad. Of dat nog zo is anno 2008 betwijfel ik inderdaad ook.

  Volgens Google was het trouwens een man bij Motorola, Martin Cooper, die de mobiele telefoon uitvond


  22 juni 2008 om 17:03
  Raimo

  Hmm het thema van die conferentie spreekt mij echt heel erg aan. Jammer dat ik dat gemist heb. Had het graag willen bijwonen denk ik.

  Petra: Weet je of er nog presentatie’s etc online komen?


  22 juni 2008 om 20:41

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!