• Mobile
    wordt gesponsord door

Proef SMS via de vaste telefoon

Proef SMS via de vaste telefoon

KPN start morgen in Groningen (050 netnummergebied) een proef voor een nieuwe dienst, waarbij SMS-berichten verstuurd en ontvangen worden via een vast telefoontoestel. Vergelijkbare diensten zijn al eerder in o.a. Duitsland, Itali? en Belgi? ge?ntroduceerd.

Met de nieuwe dienst is het mogelijk om via de vaste telefoonverbinding, met een daarvoor geschikte telefoon, korte tekstberichten te versturen en te ontvangen zoals dat nu gebruikelijk is op een mobiele telefoon. De berichten zijn af te lezen in het display van het toestel.

Daarnaast is het tijdens de proef mogelijk om op alle vaste aansluitingen beginnend met 050, een SMS-bericht te ontvangen. Hiervoor hoeft de beller geen speciaal toestel aan te schaffen. Alle SMS-berichten die worden verstuurd naar een vast nummer vanaf een mobiele of een vaste telefoon, worden als gesproken tekst afgeleverd, via een normaal telefoongesprek.

De proef start met alle vaste aansluitingen van KPN in het 050-netnummergebied en alle klanten op het netwerk van KPN Mobile. Bij de landelijke uitrol zullen de overige mobiele operators worden toegevoegd.

De proef zal een aantal weken in beslag nemen. De dienst zal na een evaluatieperiode landelijk worden ge?ntroduceerd.

Bron:
http://www.persberichten.com/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.