Pro Active failliet verklaard

Pro Active failliet verklaard

Het Amsterdamse onderzoeksbedrijf Pro Active International is failliet. De schuld bedroeg mogelijk 1 miljoen euro.

De Amsterdamse rechtbank heeft het faillissement dinsdag uitgesproken. Het in 1997 opgerichte Pro Active International verkeerde al geruime tijd in problemen. Vorige zomer vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan. Dit zou volgens het management echter een ‘formaliteit’ zijn. “Er is helemaal niets aan de hand”, zo zei directeur Fred van Aken destijds tegenover WebWereld.

De precieze omvang van de huidige schulden van Pro Active International is nog onbekend. “Ik had begrepen dat het gaat om een bedrag van rond de 1 miljoen euro”, aldus de curator. “Bij nadere bestudering van de cijfers lijkt het echter te gaan om een bedrag van 5,5 ton.”

De toekomst van Pro Active International is ongewis. De curator onderzoekt op dit moment de mogelijkheden voor een doorstart.

Het Amsterdamse bedrijf was onder meer verantwoordelijk voor de zogeheten Internet Monitor, waarbij onderzoek werd gedaan naar de karakteristieken van internetgebruikers uit een groot aantal landen.

Newconomy, de internetinvesteerder van Maurice de Hond, had een belang in Pro Active International. In de hoogtijdagen had het bedrijf naar eigen zeggen kantoren in Amsterdam, Londen, Parijs, Madrid, Milaan, Zurich, Frankfurt, Stockholm, Warschau, Hong Kong en New York.

Bron:
http://www.webwereld.nl


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.