Pro Active failliet verklaard

18 april 2003, 06:51

Het Amsterdamse onderzoeksbedrijf Pro Active International is failliet. De schuld bedroeg mogelijk 1 miljoen euro.

De Amsterdamse rechtbank heeft het faillissement dinsdag uitgesproken. Het in 1997 opgerichte Pro Active International verkeerde al geruime tijd in problemen. Vorige zomer vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan. Dit zou volgens het management echter een ‘formaliteit’ zijn. “Er is helemaal niets aan de hand”, zo zei directeur Fred van Aken destijds tegenover WebWereld.

De precieze omvang van de huidige schulden van Pro Active International is nog onbekend. “Ik had begrepen dat het gaat om een bedrag van rond de 1 miljoen euro”, aldus de curator. “Bij nadere bestudering van de cijfers lijkt het echter te gaan om een bedrag van 5,5 ton.”

De toekomst van Pro Active International is ongewis. De curator onderzoekt op dit moment de mogelijkheden voor een doorstart.

Het Amsterdamse bedrijf was onder meer verantwoordelijk voor de zogeheten Internet Monitor, waarbij onderzoek werd gedaan naar de karakteristieken van internetgebruikers uit een groot aantal landen.

Newconomy, de internetinvesteerder van Maurice de Hond, had een belang in Pro Active International. In de hoogtijdagen had het bedrijf naar eigen zeggen kantoren in Amsterdam, Londen, Parijs, Madrid, Milaan, Zurich, Frankfurt, Stockholm, Warschau, Hong Kong en New York.

Bron:

http://www.webwereld.nl

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!