Privacy bestaat niet meer

Privacy bestaat niet meer
, Carl Mangold

Nieuwe high tech paspoorten zijn door iedereen die dat wil op afstand uit te lezen. En winkeliers kunnen dus - zonder dat hun klanten dat weten - tamelijk eenvoudig namen en adressen aan transacties koppelen.

De paspoort-RFID chips die Amerika de wereld opdringt bevatten niet-versleutelde gegevens; elk huis-tuin-en-keuken lezertje kan de naam en adresgegevens als leesbare tekst opvragen.

Vooralsnog zijn alleen de Belgische paspoorten al van deze nieuwe technologie voorzien, de Europese Unie broedt nog op een oplossing die het ongewenst uitlezen van de gegevens onmogelijk maakt. Een aluminium gaasje in het kaft of een aan de chip toegevoegde elektronische aan/uit-schakelaar zijn de mogelijkheden die worden onderzocht.

De elektronische ID-kaarten die Belgi? aan Microsoft’s MSN heeft gekoppeld bevatten overigens wél versleutelde informatie. En het is dus (nog) niet mogelijk dat Microsoft alle bewegingen van elke wereldburger in haar databases opslaat.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.