Privacy bestaat niet meer

20 februari 2005, 08:18

Nieuwe high tech paspoorten zijn door iedereen die dat wil op afstand uit te lezen. En winkeliers kunnen dus – zonder dat hun klanten dat weten – tamelijk eenvoudig namen en adressen aan transacties koppelen.

De paspoort-RFID chips die Amerika de wereld opdringt bevatten niet-versleutelde gegevens; elk huis-tuin-en-keuken lezertje kan de naam en adresgegevens als leesbare tekst opvragen.

Vooralsnog zijn alleen de Belgische paspoorten al van deze nieuwe technologie voorzien, de Europese Unie broedt nog op een oplossing die het ongewenst uitlezen van de gegevens onmogelijk maakt. Een aluminium gaasje in het kaft of een aan de chip toegevoegde elektronische aan/uit-schakelaar zijn de mogelijkheden die worden onderzocht.

De elektronische ID-kaarten die Belgi? aan Microsoft’s MSN heeft gekoppeld bevatten overigens wél versleutelde informatie. En het is dus (nog) niet mogelijk dat Microsoft alle bewegingen van elke wereldburger in haar databases opslaat.

Carl Mangold
Video Advertising & Content Producer bij Carl Mangold

Carl Mangold produceert video advertising en -content voor online marketing, van concept tot en met oplevering. Én realiseert en optimaliseert het bereik ervan, op basis van in overleg gedefinieerde KPI's. “People around the world are now watching 1.000.000.000 hours of Youtube’s incredible content every single day!” (Cristos Goodrow, Youtube) “We move towards a world where video is at the heart of all our services” (Mark Zuckerberg, 27 juli 2016) “Video is where all of media is headed right now. There is no more valuable piece of property or entity then video in the world of media at all.” (Casey Neistat, 6 sept. 2016)

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!