Preview Longhorn: Niets past

Preview Longhorn: Niets past
, Carl Mangold

PC Magazine heeft wat screendumps van Microsoft’s Longhorn preview online gezet. En het valt me op dat daarin heel erg veel simpelweg niet past. In het zoekschermpje hierboven zijn er bijvoorbeeld maar liefst zeven tekstjes slechts gedeeltelijk zichtbaar, terwijl er toch een heleboel vrije ruimte is.

image

Daarnaast lees ik dat Microsoft in Longhorn het ‘up’-knopje uit de filebrowser heeft gesloopt. Je kunt dus niet meer één folder naar boven springen, in de filestructuur.

Verder zijn er nog wat ‘nifty little refinements’, zoals de journalist ze noemt. Weinig nieuws dus, voor een OS waar al jaren aan gewerkt wordt.


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Het meeste werk in Longhorn zal hem dan ook niet zitten in de grafische schil. Het meeste werk zal hem zitten in beveiliging en stabiliteit van het systeem aangezien er een geheel nieuwe fundering onderzit. Die resultaten zijn echter niet zo 123 te zien voor de niet techneut.

  geplaatst op
 • en ja,.. qua vormgeving gaan ze naar de mac style toe.

  geplaatst op
 • Het ziet er wel erg Mac-achtig uit, de lay-out gaat er buiten deze gelijkenis inderdaad wel een beetje op achteruit. Vele extra omschrijvingen lijken mij bovendien storend, nu maar hopen dat Longhorn ook lang kan functioneren en veilig is.

  geplaatst op
 • Lijkt me duidelijk dat de tekst in boxjes nog een style moet krijgen. Beetje flauw om daar zoveel aandacht aan te besteden.

  geplaatst op
 • Carl! Rekel! Kijk nou toch wat je teweegbrengt:
  Microsoft verbiedt afbeeldingen Longhorn

  geplaatst op
 • Nu maar hopen dat Bill Marketingfacts niet leest ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.