(Podcast) Vind de juiste mensen met de BBQ-check, met Willem Verdam

4 februari 2022, 13:37

Hoe vind je de beste mensen voor je bedrijf? Vandaag ben ik in gesprek met Willem Verdam van Just Good People. Hij heeft in korte tijd een succesvol recruitmentbureau uit de grond gestampt. Een uitzendbureau dus, maar dan voor gespecialiseerd personeel. Just Good People groeit hard en dat zorgt voor de nodige uitdagingen. Niet alleen omdat Willem de beste mensen voor andere bedrijven moet vinden, maar ook omdat hij met zijn groei voor het bedrijf zélf goede mensen moet vinden.

Hoe je de juiste mensen vindt en aanneemt, daar weet Willem alles van. Omdat ik zelf in het proces zit van ‘met nieuwe mensen werken’ kon ik daar meteen mooie tips van hem krijgen, zoals de BBQ check. Wat dat is hoor je nu. Leuk dat je luistert!

Waarom lukte het hem om in zo’n korte tijd zo hard te groeien? Zijn bedrijfsnaam geeft hem enorm veel richting hierin. Hij houdt het luchtig, persoonlijk en simpel. ‘Just Good People’. Zowel met de mensen die voor hem werken als de mensen die uitgezonden worden. Hij is ongeduldig: ‘Gras gaat niet harder groeien als je eraan trekt’, maar blijft realistisch. Mensen worden niet alleen op hun CV gekozen, maar ze kijken verder. Geen testen of profielen maar een goed gesprek en een goed gevoel. Liever iemand met een bijzondere hobby dan een lange studielijst. Just Good People wil werken met gewoon goede mensen.

Floris Hülsmann
Naamexpert bij Namarama

Naamexpert, copywriter en schrijver van het boek 'Maak je naam onvergetelijk'. Presenteert de marketing-podcast De Namarama Show.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!