(Podcast) Hoe positioneer je een creatief bureau, met Bert Hagendoorn

(Podcast) Hoe positioneer je een creatief bureau, met Bert Hagendoorn

Weer een aflevering van de Namarama-show vol met ‘golden nuggets’ zoals dat zo mooi heet, want deze keer spreek ik met Bert Hagendoorn, die opereert onder zijn eigen naam Bert Hagendoorn. Waarom hij werkt onder zijn eigen naam en niet een bedrijfsnaam koos, hoor je in deze podcast.

Als je in de creatieve sector werkt, kun je moeilijk om Bert Hagendoorn heen. Want hij is de to-go-to-guy die je helpt om je beter in de markt te zetten – oftewel positioneren. Hij haalt het onderste uit de kan naar boven bij de bureaus zodat ze beter kunnen laten zien waar ze goed in zijn. Natuurlijk een interessant gegeven, waarom hebben reclamebureaus iemand anders nodig om reclame voor zichzelf te maken?

Vruchtvlees?

Dan komt natuurlijk meteen het belang van namen voor bureaus in beeld. Waar het vroeger met strakke afkortingen werd afgedaan (TBWA, FHV, DDB) is het nu creativiteit wat de klok slaat. MediaMonks, Superhero Cheesecake of Achtung! En wat moet je met een naam als Vruchtvlees? Hagendoorn was ooit hoofdredacteur van een designmagazine Dzone en werkte voor Photoshop oftewel Adobe

Met zijn kennis van en liefde voor design is hij ook oprichter en voorzitter van Dutch Digital Design, de club die ons talentvolle Nederlandse design in het buitenland propageert. Hoor er alles over in de nieuwe podcast!


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.