Pitchtalk TV met interactieve versie

5 april 2006, 05:57

De nieuwe editie van Pitchtalk TV is zojuist live gegaan. In deze maandelijkse talkshow van Ronnie Overgoor doen Michiel Frackers en Michael Nederlof enkele pittige uitspraken over onder andere het crossmediaal denken van journalisten en de surco in online media. Deze editie heeft ook een interactieve versie waarmee het mogelijk is om direct naar specifieke videosegmenten te springen. Deze is in samenwerking met Rhinofly gemaakt. Zo kun je vanaf deze link direct naar het video-item over “zuurkool op internet” gaan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Marketing-online.nl en Frank-ly

Disclaimer: Schrijver dezes is bedenker van het concept en nauw betrokken geweest bij de uitvoering. Enig enthousiasme en subjectivisme kan dan ook niet worden onderdrukt.

Frank is sinds 2000 actief als blogger. De laatste jaren is hij een actief voorstander van het open internet en het indieweb: Hou controle over je eigen domein, je eigen data en eigen netwerk. Op zijn blog https://diggingthedigital.com/ schrijft hij over deze ontwikkelingen.

Categorie
Tags

11 Reacties

  loket

  een zeer handige toepassing dit, maar het gevaar loert om de hoek dat uitspraken uit z’n verband worden gerukt als je alleen maar fragmenten kijkt. dat geldt overigens alleen voor dit soort uitzendingen. in een journaal-uizending kun je op deze manier snel naar het volgende onderwerp. dat zou zeer handig zijn. ‘k verwacht hier veel van. het lijkt me wel een monnikenwerk om dit in elkaar te frunniken, of gaat het redelijk snel?


  5 april 2006 om 07:29
  punkey

  @Peter: Inderdaad, het is erg belangrijk dat je de quotes en links op een juiste manier presenteert. Dat is een lastige klus. Wat betreft het maken van dergelijke markeringen, hou Frank-ly in de gaten. In de loop van de dag zal ik een kijkje in de keuken geven hoe dit werkt…


  5 april 2006 om 07:36
  venturo

  Wel een heel aardige toepassing van fast forward….Ik vind trouwens die uitspraken niet zo pittig hoor. Op de schaal van een gemiddelde Thai, één pepertje…


  5 april 2006 om 07:39
  evroekel

  Met de kanttekening die Peter maakt, ben ik erg blij met de interactieve versie, zodat je snel kunt skippen als je een gedeelte minder interessant vind.

  @Frank: Misschien handig als er ook extern gelinkt kan worden naar een specifiek fragment c.q. uitspraak?


  5 april 2006 om 10:33
  evroekel

  @Frank: Dat was precies wat ik bedoelde. Alleen zijn de links nu met een javascript gelegd “javascript:void(parent.setQPoint(‘pitchtalk’,’0213RO’))” waardoor ik niet 123 achter de link kon komen om vanuit een externe site naar een specifiek fragment te linken. Maar het kan dus al wel. Heel mooi.


  5 april 2006 om 10:50
  media

  Frank, kunnen jullie nu ook al het aantal doorkliks meten?


  5 april 2006 om 10:57
  punkey

  @Erik: we hebben die feature (doorklikken via een link) niet zo in de film zelf gezet dat je de link kunt pakken voor eigen gebruik. Dit vanwege de opbouw van de pagina. Maar we zouden het nog als extraatje naast de quote kunnen zetten. Misschien bij een volgende pilot 🙂

  @Marco: We kunnen aardig wat meten, zoals individueel gedrag met de cuepoints. Hoe lang wordt naar welk deel van de video gekeken, welke cuepoint wordt het meest aangeklikt. Dus we gaan wat verder dan de “simpele” doorkliks. Ook de kliks op individuele cuepoints uit externe links (zoals in bovenstaande post) kunnen we meten.


  5 april 2006 om 11:34
  loket

  kunnen we dit FFideo noemen?


  5 april 2006 om 13:39
  media

  Op 1 oktober 2008 start Blue Shots TV, het online tv netwerk voor professionals uit de wereld van marketing, media en internet. Blue Shots creëert en produceert haar eigen programma’s. De programma’s worden gesponsord door adverteerders en worden gepresenteerd door de doelgroep. De programma’s worden grotendeels vanuit de Quadia studio’s in Hilversum gerealiseerd. Daarnaast wordt een aantal programma’s via webcams gemaakt, waaronder ‘At Work’ waarbij een bureau een maand 24/7 op internet live kan worden gevolgd via Blue Shots.

  Ronnie Overgoor: “Het is geen ‘you tube’ voor professionals. Maar het eerste on-demand tv station met eigen programma’s en een duidelijk ritme. Iedereen weet vanaf de eerste dag hoe vaak en wanneer je favoriete programma weer beschikbaar is. We starten in oktober met minimaal vijf wekelijkse programma’s met thema’s als creativiteit en innovatie, communicatie en media, technologische ontwikkelingen, nieuws, jong talent, vrouwen en ondernemerschap.”

  Blue Shots wordt mogelijk gemaakt door averteerders. Ilse Media heeft zich als eerste aangesloten en een programma ‘geclaimed’. Momenteel wordt gesproken met andere adverteerders waaronder Microsoft. Nico Verspaget van Quadia Web TV: “Naast de behoefte aan eigen branded channels ontstaat de vraag naar online TV netwerken gericht op hele specifieke doelgroepen.

  Blue Shots begint met de wereld van marketing, media en internet, maar is in de toekomst uitstekend te vertalen naar andere branches.” De programma’s worden gepresenteerd door professionals uit het vak. De eerste set van presentatoren bestaat uit Boris Veldhuijzen van Zanten (Fleck/Next Web), Han Gerrits (Innovation Factory), Shula Rijxman (IDTV), Joris van Heukelom (Ilse Media), Wim Andrea (ARA), Simone Brummelhuis (Iens), Marianne van Leeuwen (Sister Act) en Ronnie Overgoor.

  Alle programma’s worden gepubliceerd op Blueshots.tv maar kunnen verspreid worden op alle mogelijke kanalen van adverteerders en professionals.

  Bron: Persbericht Blue Shots


  4 juli 2008 om 03:38

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!