Pim Betist (Ripplestarters): “Ik wil graag dingen makkelijker maken voor ondernemers”

Pim Betist (Ripplestarters): “Ik wil graag dingen makkelijker maken voor ondernemers”

Pim Betist is crowdfunding pionier en ondernemer. Als oprichter van Sellaband stond hij in 2006 al aan de wieg van het eerste ‘reward based’ crowdfundingplatform ter wereld. Na SellaBand richtte hij Africa Unsigned, Ready2scale en Ripplestarters op.

Lenen van de buurman is hip. Er zit namelijk veel "stilstaand" spaargeld (miljarden!) in de samenleving, zegt serieondernemer Pim Betist. Zijn nieuwste bedrijf Ripplestarters is gespecialiseerd in crowdfunding en 'private network funding' en helpt (aanstaande) ondernemers om aan geld te komen. "Ik wil graag dingen makkelijker maken voor ondernemers", zegt hij. Zo is Betist ook druk met een handige tool voor de nieuwe VAR-verklaring.

Met Ripplestarters kunnen ondernemers behalve privaat geld, ook 'gestapelde' financiering mogelijk maken: crowdfunding als back-up voor bankfinanciering. "Wij geven ondernemers een blauwdruk van hoe je een succesvol merk kunt bouwen", zegt Betist. Daar heeft hij als oprichter van een stuk of vier bedrijven inmiddels heel wat ervaring mee.

Bekijk deze aflevering op 7 Ditches.tv


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.