Penisverlengpillen lopen goed dankzij spam

10 augustus 2003, 18:22

Een website die zijn klanten via spam benaderd, liet per ongeluk een stukje site ‘open staan’. Uit de bestelgegevens blijkt dat zelfs de meest onpasselijke spam goed werkt.

Wired News ontdekte dat de klantgegevens op website van ‘Amazing Internet Products’, open toegankelijk waren.

Wie denkt dat er tegenwoordig niemand zo dom is om via een spamsite een bestelling te plaatsen voor de welbekende ‘penis enlargements’ of zogenaamde afslankpillen heeft het mis:

Amazing Internet Products noteerde alleen al in juli 2003 meer dan 6.000 bestellingen voor een voedingssupplement dat 50 dollar per flesje kost. Een cd-rom met een paar miljoen e-mail adressen ‘doet’ tegenwoordig een paar honderd dollar, dus het rekensommetje is snel gemaakt: spammen is economisch gezien zeer rendabel, ook al verkoop je troep.

De site vermeldde geen telefoonnummer of andere contactinformatie, maar verzond in juli wel een spambericht met de titel ‘Make your penis HUGE’. Dat volstond om duizenden mensen zonder probleem te laten bestellen met afgifte van hun creditcardgegevens. Deze gegevens stonden onbeveiligd op de site.

Achter de veelal anonieme spam gaan kleurrijke personen schuil: Volgens Wired zit er een 19-jarig schooljoch achter de gehele operatie. Zijn zakenpartner blijkt een schaakexpert en voormalig neo-nazi voorman te zijn, die aan het spammen sloeg nadat binnen de extreemrechtse gemeenschap zou zijn uitgelekt dat hij een Joodse vader had.

Bron:

http://www.planet.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!