Paus heeft buik vol van virussen en hackers

Paus heeft buik vol van virussen en hackers

Het Vaticaan heeft een groep specialisten ingehuurd om de website van paus Johannes Paulus II te beschermen. Die wordt per maand door ongeveer 10.000 virussen en per dag door tenminste dertig ‘hackers’ aangevallen, overigens zonder succes.

Dit onthulde Curieprelaat aartsbisschop Claudio Celli dinsdag bij de presentatie van de vernieuwde website van het Vaticaan (vatican.va). Het zijn vooral jonge hackers uit Amerika die proberen de website van de paus binnen te komen, zei Celli. De website is vernieuwd om de duizenden e-mails per dag te verwerken.

Jarig
Bij zijn 83e verjaardag ontving de paus kortgeleden 23.000 gelukwensen per e-mail. Tegenwoordig wordt de website van het Vaticaan door 50 miljoen internetters in 150 landen bzocht. De departementen van het Vaticaan ontvangen 20.000 e-mails per maand en verzenden per dag 15.000 e-mails, vooral aan de Rooms-Katholieke Kerk in de gehele wereld.

De website van het Vaticaan werd met Kerstmis 1995 geopend. De kosten bedroegen ongeveer 52.000 euro. De vernieuwing van de website heeft een half miljoen euro gekost.

Bron:
http://nu.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.