Patrick de Zeeuw (Startupbootcamp): “Corporaties zijn traag, daarom samenwerken met startups”

15 februari 2016, 14:00

Vodafone, PWC, Ahold. Veel grote bedrijven lopen warm voor samenwerking met startups. De bekende bedrijven werden daarom allemaal partner van Startupbootcamp Amsterdam. “Corporaties zijn traag, maar willen zo toch vroeg bij innovatie zijn”, zegt medeoprichter Patrick de Zeeuw. In ruil voor de laatste innovatietrends leveren de grote bedrijven kennis en kapitaal.

Patrick de Zeeuw is medeoprichter, mentor en bestuurder bij Startupbootcamp. Een industrie gericht programma waarmee startups geaccelereerd worden en direct toegang krijgen tot een internationaal netwerk van de meest relevante partners, investeerders en mentoren in hun sector (Smart City & Living en E-commerce). Startupbootcamp begon in Amsterdam, maar kent inmiddels ook afdelingen in Barcelona, Berlijn, Eindhoven, Londen, Istanboel, New York, Miami en Singapore. Hiernaast is ook medeoprichter van Innoleaps en The Talent Institute.

Startupbootcamp moet er voor zorgen dat jonge bedrijven binnen drie maanden een groeispurt doormaken. “Snelheid is belangrijk, want de kans dat je zonder tijd of geld komt te zitten is groot”, zegt De Zeeuw. Startups van over de hele wereld staan inmiddels in de rij voor programma’s binnen diverse ‘verticals’: “We krijgen 15.000 aanmeldingen. Er gaan er maar tien per lichting door.”

Bekijk dit interview op 7ditches.tv

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!