Partner grootste obstakel bij thuiswerken?

Veel relaties hebben te lijden onder het thuiswerken

Partner grootste obstakel bij thuiswerken?
, Marketingfacts

Deze maand is een jaar geleden dat we massaal gestart zijn met het werken vanuit huis. Natuurlijk weten we allemaal wat daar de oorzaak van is. Maar is dit een blijvertje, en wat heeft het ons gebracht?

Er plofte een interessant persbericht in de mailbox. Het thuiswerken bevalt een groot deel van de Nederlanders goed, maar TNO beweert nu dat een kwart van de Nederlanders ook na corona graag thuis wil blijven werken. Maar dan wel het liefst zonder de partner om zich heen. Door 1.006 thuiswerkende Nederlanders naar dit onderwerp te vragen, concludeert het onderzoeksbureau dat 30 procent van de thuiswerkers na afloop van de pandemie alleen nog maar vanuit huis wil werken als hun partner er niet meer is.

Waarom graag home alone?

Wat zijn dan precies de redenen dat de thuiswerkers graag ‘home alone’ willen zijn? Allereerst zegt 32 procent zich te storen aan het luide bellen van hun betere helft. 20 procent vindt het irritant om door hem/haar onderbroken te worden tijdens belangrijke gesprekken.

Opvallen is ook dat met name vrouwen het stuitend vinden dat zij te weinig hulp krijgen in de huishouding. Dat is een kwart van de vrouwen, tegenover 16 procent van de mannen. Mannen vinden dat hun flow van het thuiswerken dan weer verhinderd wordt doordat zij vaak degene zijn die de voordeur moeten openen als er iemand voor de deur staat (45 procent van de mannen, tegenover 37 procent van de vrouwen).

Al met al komt naar voren dat 14 procent van de respondenten van mening is dat hun partner te weinig rekening met hen houdt tijdens een doorsnee thuiswerkdag. Treffend genoeg stelt een kwart dat zij meer rekening houden met hun partner dan andersom het geval is.

Relaties onder hoogspanning

Uiteindelijk hebben zelfs de relaties eronder te lijden. 15 procent van de thuiswerkers geeft aan dat het vanuit huis werken door de coronacrisis ertoe geleid heeft dat de relatie onder druk is komen te staan.

Gemiddeld 15 procent van de relaties door thuiswerken onder druk

Vooral onder jongeren en dertigers heeft het thuiswerken een desastreus gevolg. Gemiddeld genomen geeft 15 procent aan dat hun relatie te lijden heeft onder het thuiswerken. Maar onder 18-29-jarigen ligt dit bij de mannen zelfs op 39 procent. Bij hetzelfde geslacht is dit in de leeftijdsgroep van 30-39 jaar 24 procent. Bij de vrouwen ligt dit percentage in deze leeftijdsgroepen allebei onder de 15 procent. Het valt me dus echt op dat vooral mannen zich tijdens het thuiswerken laten belemmeren door hun partner.

Credits afbeelding: , licentie: Alle rechten voorbehouden

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.