Overzicht markt voor weblogtools

Overzicht markt voor weblogtools

Overzicht markt voor weblogtools

Elise Bauer heeft op haar weblog een interessant overzicht van de actuele markt voor weblogtools. Alhoewel haar analyse vooral is gebaseerd op de tools die worden gebruikt in de VS (o.a. op basis van Technorati), geeft het toch een aardig beeld van de markt.

Blogger (35%), Live Journal (20%) en Typepad (18%) zijn op dit moment veruit de meest gebruikte weblogtools. Opvallend is dat op basis van deze en cijfers van 6 maanden geleden, Blogger en Typepad de grootste groei vertonen ondanks het feit dat Typepad een betaalde service is in een markt waar veel weblogtools gratis worden aangeboden (o.a. Blogger, LiveJournal en MSN Spaces). Blijkbaar is men in toenemende mate bereid te betalen voor een goede weblogservice.

Six Apart, het bedrijf achter Typepad, Movable Type en het recent overgenomen LiveJournal, is de grootste aanbieder van weblogservices (41%) gevolgd door Google, eigenaar van Blogger (35%). Het recent gelanceerde MSN Spaces heeft inmiddels een marktaandeel van 3%.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.