Ouderen breken door op Internet

Ouderen breken door op Internet

Een kwart van de 65-plussers is wekelijks op internet te vinden. Dit blijkt uit de Internetmonitor, een onderzoek dat sinds 1995 door Trendbox wordt uitgevoerd. In de meest recente meting van februari 2004 zijn n=1.001 Nederlanders van 16 jaar en ouder ondervraagd over het gebruik van internet.

Ouderen
Nog maar een jaar geleden begaf 13% van de 65-plussers zich minimaal ??n keer per week op internet. In 2004 is dat opgelopen tot 25%. Hoewel een grote groep ouderen (nog) niet op internet te vinden is, kan begin 2004 gesteld worden dat de digitale doorbraak van de oudere Nederlander een feit is. Jongeren, die internet al veel eerder ontdekt hadden, zijn als groep inmiddels vrijwel geheel online. Maar liefst 91% van de 16 tot 25 jarigen is minimaal ??n keer per week aan het surfen.

Internetgebuik zet door
In algemene zin valt op, dat het wel eens gebruik van internet in ??n jaar gestegen is van 71% naar 76%. Een ander opmerkelijk gegeven is de groei van het aantal Nederlanders dat minimaal ??n keer per week on line is, van 57% naar 66%. Er zijn dus niet alleen meer Nederlanders op het internet, maar zij zijn er ook vaker dan voorheen te vinden.

Evenveel vrouwen als mannen
Een andere primeur is, dat het aantal vrouwen dat minimaal wekelijks over het internet surft voor het eerst gelijk is aan het aantal mannen. Vijf jaar geleden bestond de Nederlandse internetbevolking nog voor tweederde uit mannen, en voor eenderde uit vrouwen.

Kabel heeft kleine voorspong op ADSL
Tenslotte kan vastgesteld worden dat 50% van degenen die op internet actief zijn, thuis toegang tot internet heeft via ADSL of kabel. Ondanks de opmars van ADSL (23% heeft thuis een dergelijke verbinding) heeft kabel nog een kleine voorsprong. 27% betreedt het internet namelijk via een kabelaansluiting.

Bron:
Nieuwsbrief Trendbox


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.