Organic of paid Search?

Organic of paid Search?

Moet ik wel adverteren als ik goed in de organische resultaten naar voren kom of moet ik wel aan Organic Search doen als ik al aan Search Engine Advertising doe? Volgens recent onderzoek versterken deze Search Engine Marketing-methoden elkaar. Websites die bij zoekdiensten zowel ‘links’ als ‘rechts’ goed vindbaar zijn, verdrie-voudigen hun CTR aldus Checkit.


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Om welk onderzoek gaat het? En komen die extra kliks nu via de AdWords of uit de organische lijst? Daar kom ik als ik de nieuwsbrief lees niet helemaal uit. Het lijkt me relevant i.v.m. de kosten.

  geplaatst op
 • Aangezien ze geen bron noemen in het artikel ga ik er van uit dat het om eigen onderzoek gaat. Wellicht dat Paul (of een van de andere mensen bij Checkit) hier op kunnen reageren?

  geplaatst op
 • Afgelopen november stond er een soortgelijk artikel in SearchEngineJournal, gebaseerd op een, volgens de schrijver van het artikel, recente Search Engine Strategies conference.

  Nader onderzoek in google laat zien dat dezelfde uitspraken uit het Checkit artikel en het artikel uit SearchEngineJournal betreffende het "Second Opinion Effect" en het verdriedubbelen van de clickthroughrate zijn gemaakt tijdens de Search Engine Strategies conference van december 2003. Zie het forum van Webproworld

  geplaatst op
 • Die tweede link had deze moeten zijn:
  http://www.searchenginejournal.com/index.php?p=2457

  geplaatst op
 • O sorry, ik ben er niet helemaal bij, de link klopt gewoon.

  geplaatst op
 • Het beeld is voor mij herkenbaar. Wij investeren fors in organic en paid search. Elke keer dat we op relevante zoektermen zijn gestegen (m.n. in Google), blijkt de CTR op onze paid search te stijgen. Jammer dat de CTR op organic search niet gemeten kan worden. Voor zover ik weet in ieder geval. Dan zou onderzocht kunnen worden hoe paid en organic search elkaar over en weer beinvloeden.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.