Oplagen dagbladen lopen verder terug

Oplagen dagbladen lopen verder terug

De oplagen van de Nederlandse dagbladen staan nog altijd onder druk, blijkt uit cijfers van het Cebuco.  Van de landelijke dagbladen blijkt alleen NRC Handelsblad het afgelopen jaar een lichte groei door te hebben gemaakt: 1,2 procent tot 268 duizend exemplaren. De Volkskrant en het Algemeen Dagblad zagen hun oplage ten opzichte van een jaar geleden dalen met respectievelijk 2 en 4,5 procent tot 328 duizend en 320 duizend stuks. Na een periode van stijging daalde dit jaar ook de gemiddelde oplage van Trouw weer, met 3,1 procent. Het Parool daalde ten opzichte van vorig jaar met 1,5 procent tot een gemiddelde verspreide oplage van bijna 88 duizend exemplaren.

Het gaat om de totaal verspreide oplage in binnen- en buitenland. De totalen zijn berekend op basis van gewogen oplagecijfers over het vierde kwartaal 2001 tot en met de eerste drie kwartalen van 2002.

Rapport:
http://www.cebuco.nl/cms/data/images/christine/Oplagecijfers_20012.pdf


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.