Open source music

5 januari 2005, 17:37

Op MyVirtualBand.com is het mogelijk met muzikanten van all over the world nummers te maken.

Door je zelfgeschreven track(s) met jouw instrument te uploaden is het mogelijk voor anderen om hier tracks (andere instrumenten) aan toe te voegen. De makers van de site promoten de open source (of content) gedachte en roepen iedereen op vrijelijk van de aldus gemaakte songs gebruik te maken, te kopieren, te samplen of wat dan ook. Ze bieden ook een broadcast aan van door de community geschreven songs.

Een goed concept naar mijn mening, dat het gat vult tussen het spelen in een band en het meedoen aan een jamsessie. Ben benieuwd wat voor creaties deze community gaat opleveren.

Werkzaam bij TNS Singapore als Senior Manager Interactive op het gebied van (nieuwe) media en emerging technologies. Met name gespecialiseerd in het toepassen van nieuwe onderzoeksmethoden en -technieken.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Jasper van Gent

    Dit systeem bestaat volgens mij al enige tijd in de vorm van .xm en .mod (module) bestanden. Deze kunnen met Flasttracker of Skaletracker gemaakt en bewerkt worden. Via de site modplug worden deze bestanden al jaren gedeeld. Iedereen die zo’n bestand heeft kan er alles mee doen wat hij wil.


    10 januari 2005 om 13:40

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!