Open source music

Open source music
,

Op MyVirtualBand.com is het mogelijk met muzikanten van all over the world nummers te maken.

Door je zelfgeschreven track(s) met jouw instrument te uploaden is het mogelijk voor anderen om hier tracks (andere instrumenten) aan toe te voegen. De makers van de site promoten de open source (of content) gedachte en roepen iedereen op vrijelijk van de aldus gemaakte songs gebruik te maken, te kopieren, te samplen of wat dan ook. Ze bieden ook een broadcast aan van door de community geschreven songs.

Een goed concept naar mijn mening, dat het gat vult tussen het spelen in een band en het meedoen aan een jamsessie. Ben benieuwd wat voor creaties deze community gaat opleveren.

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Dit systeem bestaat volgens mij al enige tijd in de vorm van .xm en .mod (module) bestanden. Deze kunnen met Flasttracker of Skaletracker gemaakt en bewerkt worden. Via de site modplug worden deze bestanden al jaren gedeeld. Iedereen die zo'n bestand heeft kan er alles mee doen wat hij wil.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.