Online videotheek

5 januari 2003, 23:11

Het softwarebedrijf Realnetworks lanceert een internet movie-on-demand service. Het project loopt samen met de Amerikaanse topper in filmkanalen, Starz Encore Group, schrijft Forbesnews, en zal als Starz On Demand online komen.

Nadat naast de platenindustrie ook de filmindustrie in de klappen van het illegaal downloaden deelde, biedt deze virtuele videotheek op een legale manier de blockbusters aan. De films zijn zeer goed beveiligd met een nieuwe digital rights management technology om kopi?ren tegen te gaan.

Maar Realnetworks is niet de enige. Vorige maand maakten vijf filmstudio’s uit Hollywood al bekend dat Movielink op de markt zal komen. Dit is ook een online filmleverancier, waar je een een film kan dowloaden voor $5, die maximum dertig dagen op je harde schijf kan blijven staan.

Door deze ingebouwde veiligheid, die er bij de digitale muziek niet bij was, zal de filmindustrie niet hetzelfde lot ondergaan als de platenmaatschappijen.

Bron:

http://www.webjournalistiek.be/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!