• Mobile
    wordt gesponsord door

Online videoadvertenties in de lift

Online videoadvertenties in de lift

Door het toenemende gebruik van breedbandinternetverbindingen overwegen steeds meer adverteerders het inzetten van video-advertenties op het web.

Een aardig voorbeeld is het werk van Spot4Web voor o.a. Nokia, Nike, IBM, Microsoft en Puma.

Toch blijft ? en ander voorlopig nog relatief beperkt. In de VS deed Jupiter Research een onderzoek naar het gebruik van videoreclame op internet. Daaruit blijkt dat veel bedrijven zich inzake videoreclame voorlopig nog beperken tot voorzichtige pogingen.

Hoewel 65 % van de door Jupiter bevraagde marketeers zeggen dat ze nog dit jaar videoadvertenties op internet willen uitproberen, zijn de budgetten erg beperkt. Volgens Jupiter zal slechts 25 % van de bevraagden meer dan 50.000 USD spenderen aan deze vorm van online reclame. In totaal zou online videoreclame dit jaar ongeveer 3 % van de online reclamebestedingen uitmaken. Op korte termijn zal dat niet veel verbeteren: tegen 2005 verwacht Jupiter dat 6 % van de online advertenties in videoformaat zullen worden getoond. De belangrijkste redenen voor die trage acceptatie:

1. De adverteerders denken dat het online video publiek te klein is (38 % van de respondenten)
2. Nog eens 27 % verwees naar de relatief hoge kosten (in de VS kosten online video advertenties tussen 30 en 40 USD CPM)

Toch is iedereen het er over eens dat online videoreclame een enorm potentieel vormt.

Bron:
http://www.digimedia.be/


Geplaatst in

Delen



Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.