Online shoppen bij de overheid

24 maart 2003, 08:11

Op zoek naar een subsidie of een vergunning? Vanaf vandaag kan iedereen terecht op overheid.nl, waar meer dan 2500 overheidsdiensten overzichtelijk bij elkaar staan. De site is voor dit doel geheel vernieuwd. De diensten staan in het zogenaamde ?Overheidsloket? en zijn gerangschikt volgens het principe van een startpagina.

Het loket leidt de bezoeker naar de juiste overheidssite waarop hij gedetailleerde informatie vindt over de dienst die hij zoekt. Ook wordt verteld of er elektronische formulieren zijn en de dienst al online aangevraagd kan worden.

Het loket is niet de enige noviteit. Een nieuwe zoekmachine ontsluit alle – meer dan 1.200 – nu bestaande overheidssites. De zoekmachine is met name uitgebreid met nieuwe methodieken als zoeken op postcode en op type organisatie.

Ook herbergt de site een wettenbank. De Staat gaf opdracht tot de bouw van dit bestand dat nu voor iedereen kosteloos via overheid.nl toegankelijk is.

overheid.nl wordt per dag 12.000 keer bezocht. De site wordt sinds 1999 ontwikkeld en beheerd door Advies Overheid.nl in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Voor het Overheidsloket is het ministerie van Economische Zaken mede opdrachtgever. Advies Overheid.nl is onderdeel van ICTU, de organisatie voor overheid en ICT.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!