Online campagne tegen internetcensuur

Online campagne tegen internetcensuur

MarketingFacts schreef al over de politieke internetcensuur in China en Wit-Rusland. Vorige week is Amnesty International een campagne begonnen tegen de internetcensuur samen met OpenNetInitiative en The Observer. Inmiddels hebben meer dan 21.000 mensen een petitie ondertekend voor de vrijheid van meningsuiting op de website Irrepressible.info. Op deze website kan ook een script worden gedownload die verboden teksten toont. Deze teksten staan op de websites die door verschillende overheden worden geblokkeerd.

In veel landen is internet het enige medium waar men onafhankelijke informatie kan vinden. Overheden van deze landen begrijpen inmiddels de kracht van internet en nemen maatregelen om informatie op het net te filteren. De internetcensuur wordt helaas ook mogelijk gemaakt door grote IT bedrijven die internet filters of persoonlijke gegevens leveren aan de overheid. “Yahoo! have supplied email users’ private data to the Chinese authorities, helping to facilitate cases of wrongful imprisonment. Microsoft and Google have both complied with government demands to actively censor Chinese users of their services”, aldus Amnesty International.  Sergey Brin, één van de oprichters van Google, heeft in een recent interview toegegeven dat Google tegen zijn principes heeft gehandeld in China. En dat Google nu overweegt om de Chinese markt te verlaten.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.