• Mobile
    wordt gesponsord door

Online Tuesday #51: Het gat tussen ad spend en time spend op mobiel

Online Tuesday #51: Het gat tussen ad spend en time spend op mobiel
, Evolve
@bramkoster

Net als in de afgelopen jaren staat de april-editie van Online Tuesday in het teken van Appril, hét festival voor mobiel en apps. En dit jaar hebben is deze editie opgezet in samenwerking met IAB Nederland - en meer specifiek de IAB mobile taskforce. 

In het laatst gepubliceerde Ad Spend-rapport van IAB Nederland kwam naar voren dat de advertentie-uitgaven op mobiel met 82 procent zijn gestegen in het afgelopen jaar. 17 procent van display-advertising is nu mobile. De ad spend blijft echter nog ver achter bij de tijd die er op het device wordt besteed. En juist dat staat centraal in de doelstelling van de IAB mobile taskforce: het verkleinen van het gat tussen ad spend en time spend op mobiel. Middel om dit te bereiken is zoveel mogelijk praktische informatie en handvaten te bieden om drempels weg te nemen om aan de gang te gaan met mobile advertising.

Sprekers

  1. Laurens Ludolph, Sanoma: Wat hebben we geleerd van mobile advertising? (casepresentatie). Sanoma heeft met NU.nl misschien wel Nederlands bekendste app. NU.nl wordt door consumenten grotendeels op mobiel gebruikt. Sanoma heeft om die reden ontzettend veel verschillende campagnes op mobiel gedraaid en heeft samen met Memo2 onderzocht wat de effectiviteit is van adverteren op mobiel. Laurens zal een case presenteren en learnings en praktische tips delen van de vele campagnes.
  2. Diederick Ubels, MobPro: Big data and mobile - size does matter. De huidige staat van het gebruik van data in mobile advertising. Hoe werkt dat eigenlijk op smartphones waarop cookies niet werken? Welke data zijn er dan beschikbaar en wat kan er dan nog? En hoe werken cross-device data eigenlijk?
  3. Elwin Gastelaars, SpotXchange. In 2018 is 80 procent van de beschikbare mobiele advertentieruimte video, stellen verschillende onderzoeksbureaus. Wat betekent dat voor video-advertising? In hoeverre verandert er iets in formaten, gebruikte data en consumenten interactie op het gebied van video?

Inschrijving

De inschrijving opent vandaag om 12.00 uur ('s middags). Dan worden de eerste 175 plaatsen vrijgegeven. Inschrijven kun je doen via Meetup (vanaf 12 uur dus)!

Ben je te laat en zijn die plaatsen vergeven? Geen probleem! Volgende week op dinsdag 7 april om 12 uur volgt een (kleinere) tweede ronde van extra inschrijvingen. Dan is het ook pas mogelijk om je aan te melden voor de wachtlijst (zodra de 'normale' inschrijving vol is).

Partners en sponsoren

Online Tuesday is het maandelijkse event over online marketing dat wordt georganiseerd door Marketingfacts, Traffic4U, NEWPEOPLEDQ&A Media Group en PostNL.

De events worden mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren NextailMeasureWorks en Massarius.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.