Online Tuesday #50: De echte waarde van virtual reality

24 februari 2015, 09:30

Virtual reality is al decennialang de natte droom van elke futurist. En de film Minority Report is niet zozeer beroemd vanwege de acteerprestaties van Tom Cruise, maar vooral vanwege de hippe virtual reality-interface waarmee zijn karakter John Anderton de toekomst in beeld manoeuvreerde (wat vervolgens resulteerde in een houten bal met daarin de naam van het slachtoffer van de future crime gegraveerd, dat dan weer wel). Nu, in 2015, lijken de mogelijkheden echter tastbaarder dan ooit. Facebook lijfde de Oculus Rift in en Google en Samsung maken brillen waarmee je hun mobiele toestellen kunt inzetten voor een virtuele ervaring. Tijd dus om eens goed in de mogelijkheden van VR te duiken. En dat gaan we doen bij Online Tuesday #50, waarbij we gaan kijken naar de potentie van virtual reality in gaming, maar (juist) ook in de zakelijke toepassingen.

Sprekers

  • Daniël Doornink, organisator van Dutch VR Meetup. Daniël zal een introductie geven in de ontwikkelingen op het gebied van virtual reality en op het gebied van de ontwikkeling van toepassingen ervoor.
  • Bart Kok, manager interactieve media bij The Virtual Dutch Men. In zijn verhaal laat Bart een flink aantal toepassingen van virtual reality zien om de reikwijdte van deze technologie te demonstreren.

Een derde spreker op het gebied van virtual reality en gaming wordt naar verwachting later deze week bekendgemaakt.

Inschrijving

De inschrijving opent vandaag om 12.00 uur (’s middags). Dan worden de eerste 200 plaatsen vrijgegeven. Inschrijven kun je hier (vanaf 12 uur dus)!

Ben je te laat en zijn die plaatsen vergeven? Geen probleem! Volgende week op dinsdag 3 maart om 12 uur volgt een (kleinere) tweede ronde van extra inschrijvingen. Dan is het ook pas mogelijk om je aan te melden voor de wachtlijst (zodra de ‘normale’ inschrijving vol is).

Partners en sponsoren

Online Tuesday is het maandelijkse event over online marketing dat wordt georganiseerd door Marketingfacts, Traffic4U, NEWPEOPLE, DQ&A Media Group en PostNL.

De events worden mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren Nextail, MeasureWorks en Massarius.

Bram Koster
Senior consultant bij Evolve

Ik werk als consultant bij Evolve, een bureau dat is gespecialiseerd in het verbeteren van de interne communicatie en interne processen met behulp van interne sociale media. Was voorheen hoofdredacteur bij Marketingfacts en betrokken bij o.a. Online Tuesday en NIMA.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!