Omroep.nl komt met ?webkijkcijfers`

Omroep.nl komt met ?webkijkcijfers`

Omroep.nl, de portal van de publieke omroep in Nederland, gaat met ingang van deze maand cijfers over het gebruik van de websites van de publieke omroepen publiceren.

De publieke internetmakers willen op deze manier verantwoording afleggen aan de belastingbetaler. Volgens de makers voorziet hun werk namelijk in een grote behoefte, maar ligt de publieke internetvoorziening wel eens onder vuur. In de Tweede Kamer en ook bij commerci?le partijen worden vraagtekens geplaatst bij het feit dat de overheid naast radio en tv ook publiek internet bekostigt. Deze werkwijze zou het voor commerci?le partijen minder aantrekkelijk maken om ook serieuze inhoud op internet te plaatsen. Michiel Mol, verantwoordelijk voor Omroep.nl, is het daar niet mee eens. ?Onze sites zijn ondersteunend aan de radio- en tv-programma’s. Als wij ermee stoppen, betekent dat niet dat commerci?le bedrijven weer initiatieven ontplooien.’ Gisteren kwam de vernieuwde versie van de site online.Vanaf nu is Omroep.nl gerangschikt naar twaalf themasites: nieuws, entertainment, films en series, muziek, kunst en cultuur, consument, natuur en milieu, gezondheid, multicultuur, levensbeschouwing, geschiedenis en wetenschap. Omdat de sport bij de publieke omroep bijna het alleenrecht is van de NOS, is daar geen aparte themasite van gemaakt. Sportliefhebbers kunnen terecht op de site van de NOS.

Bron:
http://www.adformatie.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.