Old Navy betrapt op fake weblog?

Old Navy betrapt op fake weblog?

Blonde Girl From The Old Navy Commercials: Lauren HastingsVoor en tijdens de kerstdagen werden de Amerikanen getrakteerd op een serie tv-commercials van Old Navy. Niets bijzonders ware het niet dat een onbekend blond meisje in de commercial de aandacht trok.

Op 21 december starte een anonieme blogger de weblog The Blonde Girl From The Old Navy Commercials. Nog dezelfde dag was haar naam bekend: Lauren Hastings. Binnen 48 uur trok de weblog 3.500 bezoekers en dankzij links op o.a. Adrants en College Humor liep dit aantal binnen enkele dagen op tot 20.000 bezoekers. Een succes voor Old Navy zonder dat ze daar iets voor hebben hoeven te doen. Of toch wel? Bloggers als Steve Rubel en Hans Henrik denken namelijk dat Old Navy zelf achter de weblog zit.

De hype doet me overigens denken aan de zoektocht naar de naam voor de Double A Paper Girl eerder dit jaar. Met ruim 5.000 views nog steeds één van de meest gelezen berichten op dit weblog. Met dit verschil dat ik destijds niet werd betaald door Double A Paper.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.