• Mobile
  wordt gesponsord door

OCR-ren onderweg

OCR-ren onderweg
,

OCR-ren onderwegPfoe mijn eerste blog, mijn naam is Dennis Hettema en ik ben de oprichter van een Zweeds Nederlands bedrijf dat OP3 heet.  Wij specialiseren ons in de verkoop en implementatie van technieken welke gebruikers direct online helpen via hun mobieltjes (zonder het toetsenbord te gebruiken). Barcodes herkennen is daar een goed voorbeeld van, maar er kan echter nog zo veel meer.

LG heeft net een mobieltje aangekondigd dat kan OCR-ren (het optisch herkennen van geschreven content). Handig om direct visite kaartjes mee op te slaan op je mobieltje (de introductie technologie) maar denk bijvoorbeeld ook aan het “hyperlinken” van geschreven tekst in de krant, forward functies voor geschreven artikelen, instant blog applicaties…  Ik kan niet wachten!


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Welkom, Dennis! Interessant om nu ook marketingfacts te krijgen vanuit de mobiele hoek.

  Wat het scannen betreft, het wachten is nu op de eerste mobieltjes met irisscanners zodat diefstal zinloos wordt. Als dat waterdicht kan worden toegepast zal zo'n instrument (of een PDA, of een kruising daarvan) pas echt waardevol worden. Op het moment is een mobieltje als ultieme datadrager nog te risicovol ivm diefstal (of verlies, natuurlijk).

  geplaatst op
 • Dank Anders :) Ik geloof dat dit mobieltje ook fingerprint herkenning heeft, iets dat in Japan al in een aantal mobieltjes aanwezig is.

  geplaatst op
 • Ik zie ook heel wat mogelijkheden voor mensen met een visuele handicap. Ik blijf graag op de hoogte van deze ontwikkelingen.

  geplaatst op
 • Er gebeurd ook erg veel met deze technologie op medisch gebied, stuur me maar een mailtje als je er over wilt discuscieren (dennis-at-op3-punt-com)

  geplaatst op
 • Jan en Dennis, jullie zijn beide donderdag op marketing3. Zal jullie daar aan elkaar voorstellen!

  geplaatst op
 • Inderdaad interessant om ook up-to-date te blijven op het gebied van mobiele telefonie. Kan Marco zijn mobile-page ook weer eens updaten met nieuwe cijfers :-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.