OARS een revolutie in de uitgeefwereld?

OARS een revolutie in de uitgeefwereld?

Alhoewel ik al jaren niet meer werkzaam ben als chemicus, ben ik nog steeds lid van de branchevereniging KNCV en ontvang ik twee-wekelijks het weekblad C2W. Zo af en toe blader ik er nog eens doorheen om te kijken waar mijn voormalige collega’s mee bezig zijn.

Deze week een kort bericht over het Azo Journal of Materials Online (Azojomo) dat volgens eigen zeggen het eerste peer reviewed tijdschrift is voor lezers en tegelijk de auteurs geld oplevert. Azojomo maakt gebruik van het gepatenteerde Open Acces Rewards System (OARS) waarbij de advertentie-inkomsten worden verdeeld tussen de auteurs (50%), de peer reviewers (20%) en de site-eigenaar (30%). De Australische iniatiefnemers garanderen niets, maar hopen op een revolutie in de uitgeefwereld.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.