Nominaties Dutch Bloggies bekend gemaakt

8 februari 2006, 10:25

Nominaties Dutch Bloggies bekend gemaakt Zojuist zijn op de site van de Dutch Bloggies de nominatielijsten bekend gemaakt voor alle categorieen. Zoals wellicht bekend zal een vakjury zich over deze nominaties buigen en op 11 maart de winnaars bekend maken. Het publiek kan vandaag nog stemmen op de categorie “Best vormgegeven” waarna morgen een week lang op “Best geschreven weblog” kan worden gestemd. Vanaf 16 februari kan worden gestemd om de “Muscom best weblog award”. Met 10.000 nominaties in de maand januari heeft de organisatie een diverse nominatielijst weten samen te stellen. Meer informatie is te vinden op www.dutchbloggies.nl.

Frank is sinds 2000 actief als blogger. De laatste jaren is hij een actief voorstander van het open internet en het indieweb: Hou controle over je eigen domein, je eigen data en eigen netwerk. Op zijn blog https://diggingthedigital.com/ schrijft hij over deze ontwikkelingen.

Categorie
Tags

12 Reacties

  loket

  Frank en Marco van harte alvast met de nominatie!


  8 februari 2006 om 13:15
  media

  Dank je Peter! Verrassend, gezien de nieuwe categorie-indeling had ik eerlijk gezegd geen nominatie veracht. Leuk!

  Blogo doet het goed in lijst met maar liefst 5 nominaties: koken.blogo.nl (2x), muziek.blogo.nl, honden.blogo.nl en strips.blogo.nl.


  8 februari 2006 om 18:07
  daan

  Elk jaar hetzelfde. Gaap!


  8 februari 2006 om 19:36
  indira

  Leuk als je erbij staat, maar zeker geen pech als je niet genomineerd bent. Honden.blogo… daar wil je toch geen categorie mee delen?

  Ik had meer verwacht van de nominaties. Op zijn minst zou de Nieuwe Reporter één maal voor moeten komen. Het zegt wel iets over de gemiddelde bezoeker die bekend is met de Dutchbloggies. Met namen als Geenstijl en Volkomenkut kan ik alleen maar aan BNN-kijkers denken.

  Jammer, hopelijk komt er een ander evenement waar de betere blog (en dan worden Marco en Frank ook weer genoemd) centraal komt te staan.


  8 februari 2006 om 22:43
  Ulco

  Het spijt me het zo te moeten brengen maar ik zou nog niet dood gevonden willen worden tussen zo’n lijstje nominaties. Beste vormgeving voor een site die het in FF niet eens doet en ook nog eens bijna standaard “blogspot” is?

  Georgina Verbaan? Kuch… Ik stik er bijna in, 24 berichten in 1½ jaar die, 99% kans, hoogst waarschijnlijk niet eens door haar geschreven zijn.

  Categorie best geschreven ga ik maar niet eens over beginnen, ik bedoel: Kom op, had je daar een week extra voor nodig? Ik kan me voorstellen dat iemand het op een zuipen zet na het bedroevende niveau van dat zooitje maar één hele week!!?

  Ow wacht, tussen de categorie best vormgegeven staat nog een .punt.nl weblog, dat zou kunnen betekenen dat je na de eerste kater meteen een nieuwe nodig had.

  Nu hou ik op, ik ga me bezatten…


  8 februari 2006 om 23:50
  punkey

  Allen

  Dit is het mooie aan de Dutch Bloggies. Wij (de organisatie) bepalen niet de nominaties. Nee dat doet “het volk”. Iedereen die wil, kan een nominatie plaatsen voor elke willekeurige weblog. Het is daarna aan de blog of zijn aanhangers om ook hier promotie voor te maken zodat er meer nominaties komen. De ene weblog doet dat wel, de ander niet. Wij willen daar geen invloed op uitoefenen. Het feit dat een standaard vormgeving nu in de nominatielijst staat, daar spreken wij geen waarde ordeel over. Dat is aan de vakjury en aan het publiek. Deze laatste kunnen in drie categorien stemmen. De vakjury in alle categorien. Sterker nog, zoals je in de spelregels kunt lezen kan elk jurylid (14 in totaal) bij elke categorie nog 1 blog toevoegen als hij/zij dat wenst. Zo kan het speelveld in de vakjury dus enorm veranderen en kan een standaard vormgeving wellicht genomineerd zijn, maar bij de vakjury genegeerd worden (nadruk op “kan”)

  We zijn dan ook erg benieuwd hoe de verschillen in uitslagen gaan worden tussen vak- en publieksjury.

  @Indira: Wij proberen met de Dutch Bloggies “het betere evenement” te worden. We verwelkomen daar elke vorm van kritiek die we ook elk jaar weer meenemen in de discussie hoe we het beter gaan doen. Als men daar aan mee wil helpen, laat het ons weten. We vinden het zonde als alle stuurlui aan wal blijven staan.

  @Ulco: Hopelijk ben je al weer ontnuchterd :-). Een week extra nodig voor “best geschreven”? Dan hebben wij het niet goed uitgelegd. Wat we doen is elke week een van de drie publiekscategorien openstellen zodat men per week op 1 categorie kan stemmen. De nominaties waren bij ons al bekend maar we hebben er voor gekozen om niet alle drie de categorien direct open te stellen maar dit per week te doen. Vind je dit geen goed idee? Zie je liever dat we alle categorien in 1x open stellen?

  Nogmaals, wij claimen niet de wijsheid in pacht te hebben als het gaat om verkiezingen voor beste weblogs. Wat we wel willen doen is de varieteit en diversiteit van weblogs duidelijk maken. Dat hier weblogs bij zitten “van een zeker allooi” om een bekende strafpleiter te quoten, tja, iedereen heeft een maand de kans gehad om zijn haar eigen of favoriete blog te nomineren…


  9 februari 2006 om 06:43
  Petra de Boevere

  Gefeliciteerd Marco met je nominatie. Ook ik heb een nominatie, maar dan in een heel andere categorie, wat me al wat afzeiklinkjes opleverde. So be it 🙂

  Het was in ieder geval voor mij persoonlijk één van mijn beste posts van 2005 en wie weet komt ie zo ooit nog eens aan..


  9 februari 2006 om 08:40
  Petra de Boevere

  Betekent dit trouwens dat we elkaar binnenkort gaan ontmoeten? 🙂


  9 februari 2006 om 08:41
  Petra de Boevere

  Ja!! Ik ben waarschijnlijk te herkennen aan een arm in het verband 🙂 Maar drinken kan wel met één arm 🙂


  9 februari 2006 om 09:16
  Ulco

  @Frank,

  Dank voor de uitleg, dat verklaard veel 🙂


  9 februari 2006 om 10:59
  indira

  Hai Frank, misschien een idee om het event op te splitsen. Een variant met nominaties door “het volk” (het TMF-Award principe en het andere deel door een ballotagecommissie of vakjury (het Edison-idee). Beide prijzen zijn leuk om te winnen, maar hebben wel verschillende imago’s.

  Mocht je dit een stom idee vinden en het dan ter plekke afschieten, geef mij dan nog niet op maar stuur me dan een mailtje, want ik denk graag mee!


  9 februari 2006 om 14:26
  media

  Jeroen, we zitten absoluut in de zwaarste groep 😉

  Jeroen met zwarte bril, meisje met arm in verband. Ik schrijf het op en als het thuisfront me laat gaan op zaterdag ben ik er bij op 11 maart in Den Haag!


  9 februari 2006 om 14:41

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!