Nieuwe zoekmachine voor vacatures

Nieuwe zoekmachine voor vacatures

Met de lancering van zoekmachine werkvinder.nl hoeven mensen die een baan zoeken niet langer dagelijks alle vacaturesites te bezoeken. Met werkvinder.nl is het mogelijk om met ??n zoekactie zeven grote vacaturebanken te doorzoeken. De zoekresultaten worden op ??n pagina weergegeven waardoor alle relevante vacatures in ??n oogopslag te zien zijn.

Volgens de initiatiefnemers biedt werkvinder.nl uitkomst voor mensen die regelmatig op meerdere sites naar banen zoeken. Zij besparen tijd en kunnen vacatures op de verschillende sites snel vergelijken. Vanuit de zoekresultaten kan de bezoeker direct doorklikken naar uitgebreide informatie over specifieke vacatures.

Groot bereik
Werkvinder.nl bereikt 90% van alle vacatures in Nederland. De site maakt gebruik van de RSS feeds van de vacaturebanken. Daarmee wordt een realtime overzicht verkregen van de meest actuele vacatures. Volgens een woordvoerder verhogen werkzoekenden de kans op een baan als ze snel reageren op actuele vacatures: ?Mensen lopen regelmatig leuke vacatures mis omdat ze niet op alle vacaturebanken kijken. Met de komst van werkvinder.nl is dat probleem verleden tijd.?

Inkomsten
De site wil niet concurreren met vacaturebanken. Inkomsten moeten komen uit advertenties, waarbij een woordvoerder benadrukt dat met name relevante tekstadvertenties geplaatst zullen worden: ?We zijn zelf geen vacaturebank en bieden ook geen mogelijkheid om een CV op te slaan.?

Nieuw
Werkvinder.nl is de enige realtime metazoekmachine voor vacatures in Nederland. De site is echter niet de eerste metazoekmachine. Enige jaren geleden startte careerkangaroo.nl met een vergelijkbare site, waarbij vacatures met een dag vertraging werden getoond. De site leidt al enige tijd een slapend bestaan met een zeer beperkt aanbod. Volgens haar website doorzoekt de site jobpilot.nl, nationalevacaturebank.nl en jobbingmall.nl. Dat is opmerkelijk, omdat jobpilot al geruime tijd geleden werd overgenomen door monsterboard en geen vacatures meer bevat.

Nu nog een RSS-feed en dan is het een prima alternatief voor de bestaande vacaturebanken. Ben alleen benieuwd wat die van dit iniatief vinden (zie ook discussies mbt veilingsites).


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 19 reacties op dit artikel

 • De metabanenzoeker Askjim.nl heeft al jaren een groot en actueel aanbod !

  geplaatst op
 • Moet eerlijk zeggen dat ik me al verbaasde over de uitspraak van werkvinder.nl dat ze de enige realtime metazoekmachine zouden zijn.

  Dank voor de update Jessica!

  geplaatst op
 • Of zoek 'consultant' binnen 'vacatures' op Feeder en pak met 1 druk op de knop meteen de RSS-feed mee.

  geplaatst op
 • De site werkt ook niet echt. Zoek maar eens op Friesland.
  Dat geeft 0 resultaten terwijl ik zeker weet dat op de door hen doorzochte vacaturesites, vacatures staan in de provincie Friesland.

  geplaatst op
 • Als MegaJobs juichen wij elk initiatief toe dat zijn best doet de Nederlandse arbeidsmarkt transparant(er) te maken. Wij ondersteunen dus ook dit initiatief.

  Arjan van 't Hof
  directeur MegaJobs bv

  geplaatst op
 • AskJim werkt met een vertraging van tot 1 dag (haalt in de nacht alle vacatures op) en laat alle vacatures door elkaar zien. Deze site doet dat handiger, met een rubricering per vacaturebank. Verstandig dat ze niet concurreren met vacaturebanken door zelf geen profielen etc. op te slaan.

  @jacobien: op welk woord zoek jij in Friesland?
  Als ik zoek op "marketing" in Friesland, krijg ik bijvoorbeeld duizenden vacatures, dus site lijkt prima te werken:

  http://www.werkvinder.nl/?trefwoord=marketing&opleidingsniveau=0&provincie=3&soortbaan=0

  geplaatst op
 • Een ander vergelijkbaar alternatief is http://www.vacatureszoeker.com/ Vacatures op deze site worden deels verzameld op basis van rss feeds. Naast de vacature zoekresultaten worden in de zones advertenties verkocht.

  geplaatst op
 • en toch mis ik een aantal belangrijke sites zoals de nationale vacaturebank en mosterboard.

  geplaatst op
 • Het is weer eens een te simpele zoekmachine die niet beter is dan AskJim. Je kan verder niets dan zoeken binnen de rss-feeds en zelfs dat werkt niet goed. Dit soort sites is alleen voor mensen die zelf niet weten hoe ze rss feeds in een nieuwslezer moeten gooien.

  geplaatst op
 • Bert, ik zie nationalevacaturebank en monsterboard er gewoon tussen staan...

  geplaatst op
 • Michel, niet met je eens. Mits op de juiste manier geaggregeerd, volledige dekking en via een combinatie feed aangeboden, kan dit wel degelijk een toegevoegde waarde bieden voor de gebruikers.

  geplaatst op
 • @ jeroen,
  Ik heb puur gezocht op Friesland, zonder een specifiek woord in te voeren. Ik ben multi inzetbaar;-)
  Maar ik kreeg ook geen melding dat je verplicht een woord moet invoeren. Alleen dat er geen vacatures waren in Friesland.

  geplaatst op
 • Misschien is het aardig om, hoewel zijdelings te maken hebbend met dit onderwerp, dat Totaljobs en MSN een samenwerking hebben gevonden, zie salesenmarketing.nl

  geplaatst op
 • @Marco: volledige dekking inderdaad, maar dat zien we hier ook weer niet. Men blijft hangen aan een aantal vacaturebanken en biedt zoveel mogelijk vacatures. Hierbij worden echter constant de goede kleinere lokale vacaturesites en bedrijvensites met vacatures overgeslagen. Je biedt geen goede dekking door alleen de grote vacaturesites te scrapen. Werknemers gaan juist meer en meer op zoek naar de kleinere initatieven en willen overzichtelijkheid zoveel mogelijk toegespitst op de persoonlijke wensen. Daarnaast mis je een hoop vacatures als je als werkzoekende teveel hangt op de grote vacaturesites. De eerste die bedrijvensites afstruint en lokale vacaturebanken en daarnaast nog een beetje slim gebruik maakt van diverse technieken slaat dit soort initiatieven in 1 keer uit de markt.

  Alle andere mitsen die ik je zie noemen zie ik werkvinder juist niet bieden. Er is dus zeker toegevoegde waarde mogelijk, maar ik zie dat in Nederland te weinig.

  geplaatst op
 • @Michel: als je werkzoeker gebruikt, zie je dat ze ook veel locale vacaturebanken en bedrijvensites gewoon bereiken. Niet vreemd, want werkvinder.nl maakt gebruik van de resultaten van Megajobs, die dagelijks vacatures op het internet "zoekt" op o.a. bedrijvensites.
  Er zijn trouwens wel enige "gerichte" meta-vacaturebanken, die ook de allerkleinste vacaturesites meenemen, zoals villamedia doet:
  http://www.villamedia.nl/n/vacatures.shtm

  geplaatst op
 • @Jeroen: precies! Villamedia doet het perfect, maar zij richten zich weer op de journalistieke vacatures. Blijft dus dat er geen complete metabanenzoeker is die 'alles' biedt en actueel is en dus niet zoveel mogelijk vacatures verzamelt, maar ook daadwerkelijk voor kwaliteit gaat.

  Ik denk dat de huidige 'zoekers' op dit soort zaken al goed moeten inspelen aangezien de concurrentie nog erg makkelijk te winnen is op dit moment.

  geplaatst op
 • Waar het ook vaak mis gaat, is met de afstand.
  Als ik bijv. op intermediar.nl Bolsward invoer met een straal van 75 km, krijg ik ook functies te zien in Rotterdam, Alphen aan de Rijn etc.
  Als ze dat eens zouden verbeteren, zou het prettig zijn.
  Naast het goed up to date houden en meerdere zoekingangen bieden.
  Het zoeken kost zo onnodig veel tijd en voor de werkgever is het ook vervelend als potentiele kandidaten de functie niet kunnen vinden.

  geplaatst op
 • Ben het met Michel eens, voegt eigenlijk niet heel veel toe. Er liggen genoeg kansen om echt iets vernieuwends te doen, helaas zie je dat maar weinigen daar mee bezig zijn.

  geplaatst op
 • Wel heel erg makkelijk. Vergelijkbaar is http://www.uitzendbureau.nl , zij hebben alle uitzendvacatures. Belangrijkste verschil is dat de afstand er precies staat. Makkelijk voor mij als werkzoeker.

  PS. zij maken geen gebruik van RSS

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.