Nieuwe zoekmachine voor vacatures

26 oktober 2005, 06:12

Met de lancering van zoekmachine werkvinder.nl hoeven mensen die een baan zoeken niet langer dagelijks alle vacaturesites te bezoeken. Met werkvinder.nl is het mogelijk om met ??n zoekactie zeven grote vacaturebanken te doorzoeken. De zoekresultaten worden op ??n pagina weergegeven waardoor alle relevante vacatures in ??n oogopslag te zien zijn.

Volgens de initiatiefnemers biedt werkvinder.nl uitkomst voor mensen die regelmatig op meerdere sites naar banen zoeken. Zij besparen tijd en kunnen vacatures op de verschillende sites snel vergelijken. Vanuit de zoekresultaten kan de bezoeker direct doorklikken naar uitgebreide informatie over specifieke vacatures.

Groot bereik

Werkvinder.nl bereikt 90% van alle vacatures in Nederland. De site maakt gebruik van de RSS feeds van de vacaturebanken. Daarmee wordt een realtime overzicht verkregen van de meest actuele vacatures. Volgens een woordvoerder verhogen werkzoekenden de kans op een baan als ze snel reageren op actuele vacatures: ?Mensen lopen regelmatig leuke vacatures mis omdat ze niet op alle vacaturebanken kijken. Met de komst van werkvinder.nl is dat probleem verleden tijd.?

Inkomsten

De site wil niet concurreren met vacaturebanken. Inkomsten moeten komen uit advertenties, waarbij een woordvoerder benadrukt dat met name relevante tekstadvertenties geplaatst zullen worden: ?We zijn zelf geen vacaturebank en bieden ook geen mogelijkheid om een CV op te slaan.?

Nieuw

Werkvinder.nl is de enige realtime metazoekmachine voor vacatures in Nederland. De site is echter niet de eerste metazoekmachine. Enige jaren geleden startte careerkangaroo.nl met een vergelijkbare site, waarbij vacatures met een dag vertraging werden getoond. De site leidt al enige tijd een slapend bestaan met een zeer beperkt aanbod. Volgens haar website doorzoekt de site jobpilot.nl, nationalevacaturebank.nl en jobbingmall.nl. Dat is opmerkelijk, omdat jobpilot al geruime tijd geleden werd overgenomen door monsterboard en geen vacatures meer bevat.

Nu nog een RSS-feed en dan is het een prima alternatief voor de bestaande vacaturebanken. Ben alleen benieuwd wat die van dit iniatief vinden (zie ook discussies mbt veilingsites).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

12 Reacties

  media

  Moet eerlijk zeggen dat ik me al verbaasde over de uitspraak van werkvinder.nl dat ze de enige realtime metazoekmachine zouden zijn.

  Dank voor de update Jessica!


  26 oktober 2005 om 06:35
  Jacobien

  De site werkt ook niet echt. Zoek maar eens op Friesland.

  Dat geeft 0 resultaten terwijl ik zeker weet dat op de door hen doorzochte vacaturesites, vacatures staan in de provincie Friesland.


  26 oktober 2005 om 07:15
  Arjan van ’t Hof

  Als MegaJobs juichen wij elk initiatief toe dat zijn best doet de Nederlandse arbeidsmarkt transparant(er) te maken. Wij ondersteunen dus ook dit initiatief.

  Arjan van ’t Hof

  directeur MegaJobs bv


  26 oktober 2005 om 07:19
  Bert

  en toch mis ik een aantal belangrijke sites zoals de nationale vacaturebank en mosterboard.


  26 oktober 2005 om 08:27
  Michel

  Het is weer eens een te simpele zoekmachine die niet beter is dan AskJim. Je kan verder niets dan zoeken binnen de rss-feeds en zelfs dat werkt niet goed. Dit soort sites is alleen voor mensen die zelf niet weten hoe ze rss feeds in een nieuwslezer moeten gooien.


  26 oktober 2005 om 08:34
  Jeroen

  Bert, ik zie nationalevacaturebank en monsterboard er gewoon tussen staan…


  26 oktober 2005 om 08:38
  media

  Michel, niet met je eens. Mits op de juiste manier geaggregeerd, volledige dekking en via een combinatie feed aangeboden, kan dit wel degelijk een toegevoegde waarde bieden voor de gebruikers.


  26 oktober 2005 om 08:38
  Jacobien

  @ jeroen,

  Ik heb puur gezocht op Friesland, zonder een specifiek woord in te voeren. Ik ben multi inzetbaar;-)

  Maar ik kreeg ook geen melding dat je verplicht een woord moet invoeren. Alleen dat er geen vacatures waren in Friesland.


  26 oktober 2005 om 09:04
  Michel

  @Marco: volledige dekking inderdaad, maar dat zien we hier ook weer niet. Men blijft hangen aan een aantal vacaturebanken en biedt zoveel mogelijk vacatures. Hierbij worden echter constant de goede kleinere lokale vacaturesites en bedrijvensites met vacatures overgeslagen. Je biedt geen goede dekking door alleen de grote vacaturesites te scrapen. Werknemers gaan juist meer en meer op zoek naar de kleinere initatieven en willen overzichtelijkheid zoveel mogelijk toegespitst op de persoonlijke wensen. Daarnaast mis je een hoop vacatures als je als werkzoekende teveel hangt op de grote vacaturesites. De eerste die bedrijvensites afstruint en lokale vacaturebanken en daarnaast nog een beetje slim gebruik maakt van diverse technieken slaat dit soort initiatieven in 1 keer uit de markt.

  Alle andere mitsen die ik je zie noemen zie ik werkvinder juist niet bieden. Er is dus zeker toegevoegde waarde mogelijk, maar ik zie dat in Nederland te weinig.


  26 oktober 2005 om 09:28
  Michel

  @Jeroen: precies! Villamedia doet het perfect, maar zij richten zich weer op de journalistieke vacatures. Blijft dus dat er geen complete metabanenzoeker is die ‘alles’ biedt en actueel is en dus niet zoveel mogelijk vacatures verzamelt, maar ook daadwerkelijk voor kwaliteit gaat.

  Ik denk dat de huidige ‘zoekers’ op dit soort zaken al goed moeten inspelen aangezien de concurrentie nog erg makkelijk te winnen is op dit moment.


  26 oktober 2005 om 10:10
  Jacobien

  Waar het ook vaak mis gaat, is met de afstand.

  Als ik bijv. op intermediar.nl Bolsward invoer met een straal van 75 km, krijg ik ook functies te zien in Rotterdam, Alphen aan de Rijn etc.

  Als ze dat eens zouden verbeteren, zou het prettig zijn.

  Naast het goed up to date houden en meerdere zoekingangen bieden.

  Het zoeken kost zo onnodig veel tijd en voor de werkgever is het ook vervelend als potentiele kandidaten de functie niet kunnen vinden.


  26 oktober 2005 om 11:11
  Bas

  Ben het met Michel eens, voegt eigenlijk niet heel veel toe. Er liggen genoeg kansen om echt iets vernieuwends te doen, helaas zie je dat maar weinigen daar mee bezig zijn.


  26 oktober 2005 om 16:59

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!