Nieuwe RSS-portals gelanceerd

23 maart 2005, 09:03

Bijna wekelijks worden er nieuwe RSS-portals gelanceerd. Deze week twee, op het eerste gezicht vergelijkbare, portals 24eyes.nl en feed24.com (moet er nog in detail naar kijken). En geloof me, er staan er nog een groot aantal in de stijgers om binnenkort gelanceerd te worden.

Zoals eerder aangegeven ben ik erg benieuwd welke van deze portals de strijd om de gebruikers gaat winnen. Iemand al een mening?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

10 Reacties

  c. vd berge

  24eyes ondersteunt op dit moment alleen Internet Explorer. In de toekomst zullen ook andere browsers worden ondersteund.

  24eyes niet in elk geval als ze niet eens FireFox ondersteunen..


  23 maart 2005 om 09:18
  Tjeerd

  Dit soort initiatieven zijn absoluut niet nieuw. Er wordt nu alleen ineens het label rss aangehangen waardoor het ‘spannend’ gaat klinken. Maar in hoeverre verschilt dit van bijvoorbeeld Kranten.com (behalve dat 24eyes meer smaken heeft)? Typisch Nederlands om een graantje proberen mee te pikken van de rss-hype en er het label ress dashboard aan te hangen. Dan was Kranten.com een rss dashboard avant-la-lettre. Kun je in 24 eyes je eigen feeds hangen? Dan zou het een soort startpagina met je eigen nieuwsfeeds worden. Nee, geef mij bloglines dan maar. Ik vind 24 eyes in ieder geval alles behalve gebruiksvriendelijk.


  23 maart 2005 om 09:47
  Tjeerd

  Ik denk dat het overgenomen Topix.net de maat zou moeten zijn.


  23 maart 2005 om 09:55
  Karin

  bij 24eyes kan je ook je eigen feeds openen, ook kan je je eigen OPML inlezen en je hele interface aanpassen (bv vensters resizen). Nieuwe dynamische interface is wel even wennen, maar biedt meer mogelijkheden dan bv bloglines.


  23 maart 2005 om 10:24
  Tjeerd

  In welk opzicht meer mogelijkheden? FeedReader maakt trouwens ook deels gebruik van een dynamische interface. Maar daar werd ik op een gegeven moment gek van: zat ik te werken, doken er op een gegeven moment allemaal van die dynamische pop up-screens op met het laatste nieuws. Daar moet je ook maar zin in hebben.


  23 maart 2005 om 10:31
  Remondo

  Gezien de initiatieven van grote partijen als Microsoft, Yahoo en Google inzake newsfeedparsers ben ik van mening dat sites als deze zwaar achter de feiten aanlopen. Daarnaast is het technisch ontsluiten van newsfeeds dusdanig eenvoudig dat ze zich hiermee niet of nauwelijks kunnen onderscheiden.

  De grote zoekmachines zullen deze markt gaan bestieren.


  23 maart 2005 om 10:40
  Tjeerd

  Ik denk dat Redmondo uiteindelijk gelijk heeft.


  23 maart 2005 om 10:43
  Boudewijn Janssen

  Ik ben vooral benieuwd hoe dit soort sites denken geld te gaan verdienen (als dat tenminste hun doel is).


  23 maart 2005 om 11:16
  Karin

  Voorlopig heeft van de grote spelers alleen Yahoo een volwaardige RSS reader en die zie ik niet zo snel met lokale landenversies komen. Microsoft is met een RSS reader bezig, maar die is nog (zwaar) in beta.

  Niet de techniek maar de content zal key zijn. Wie is in staat om het groeiende aanbod van feeds toegankelijk te maken voor de doornee gebruiker. Waarschijnlijk gaan daar de publishers een belangrijker rol inspelen. Zie de rol van C|Net met newsburst in Amerika.

  Ik zie dus wel een rol weggelegd voor lokale spelers zoals 24eyes en nieuwstijger, mits die ook kunnen schalen naar

  Europees nivo. Maar daar is 24eyes al hard mee bezig zie ik (24eyes.de, 24eyes.co.uk, 24eyes.com).


  23 maart 2005 om 11:34
  ralphbom

  Natuurlijk zal ik het niet onthouden om mijn eigen projectje te vermelden in de comments (www.bommie.com)

  Nadeel van de meeste anderen, zoals bijvoorbeeld feed24 en nieuwstijger, zijn dat je niet weet wat er nu nieuw is. Ik merk toch dat de overzichtelijkheid voor gebruikers het belangrijkst is.


  23 maart 2005 om 17:04

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!