Nieuwe RSS-portals gelanceerd

Nieuwe RSS-portals gelanceerd

Bijna wekelijks worden er nieuwe RSS-portals gelanceerd. Deze week twee, op het eerste gezicht vergelijkbare, portals 24eyes.nl en feed24.com (moet er nog in detail naar kijken). En geloof me, er staan er nog een groot aantal in de stijgers om binnenkort gelanceerd te worden.

Zoals eerder aangegeven ben ik erg benieuwd welke van deze portals de strijd om de gebruikers gaat winnen. Iemand al een mening?


DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • 24eyes ondersteunt op dit moment alleen Internet Explorer. In de toekomst zullen ook andere browsers worden ondersteund.


  24eyes niet in elk geval als ze niet eens FireFox ondersteunen..

  geplaatst op
 • Dit soort initiatieven zijn absoluut niet nieuw. Er wordt nu alleen ineens het label rss aangehangen waardoor het 'spannend' gaat klinken. Maar in hoeverre verschilt dit van bijvoorbeeld Kranten.com (behalve dat 24eyes meer smaken heeft)? Typisch Nederlands om een graantje proberen mee te pikken van de rss-hype en er het label ress dashboard aan te hangen. Dan was Kranten.com een rss dashboard avant-la-lettre. Kun je in 24 eyes je eigen feeds hangen? Dan zou het een soort startpagina met je eigen nieuwsfeeds worden. Nee, geef mij bloglines dan maar. Ik vind 24 eyes in ieder geval alles behalve gebruiksvriendelijk.

  geplaatst op
 • Je moet mijn hobbyprojectje http://www.superblog.org ook maar eens bekijken dan. Je kan er op basis van een aantal RSS feeds één nieuwe pagina maken met de laatste berichten van de feeds waar je in geïnteresseerd bent.

  Niet echt zoals bloglines, maar meer een soort 'meta' blog, want alle berichten staan door elkaar, niet per source, met de nieuwste bovenaan.

  geplaatst op
 • Ik denk dat het overgenomen Topix.net de maat zou moeten zijn.

  geplaatst op
 • bij 24eyes kan je ook je eigen feeds openen, ook kan je je eigen OPML inlezen en je hele interface aanpassen (bv vensters resizen). Nieuwe dynamische interface is wel even wennen, maar biedt meer mogelijkheden dan bv bloglines.

  geplaatst op
 • In welk opzicht meer mogelijkheden? FeedReader maakt trouwens ook deels gebruik van een dynamische interface. Maar daar werd ik op een gegeven moment gek van: zat ik te werken, doken er op een gegeven moment allemaal van die dynamische pop up-screens op met het laatste nieuws. Daar moet je ook maar zin in hebben.

  geplaatst op
 • Gezien de initiatieven van grote partijen als Microsoft, Yahoo en Google inzake newsfeedparsers ben ik van mening dat sites als deze zwaar achter de feiten aanlopen. Daarnaast is het technisch ontsluiten van newsfeeds dusdanig eenvoudig dat ze zich hiermee niet of nauwelijks kunnen onderscheiden.

  De grote zoekmachines zullen deze markt gaan bestieren.

  geplaatst op
 • Ik denk dat Redmondo uiteindelijk gelijk heeft.

  geplaatst op
 • Beide niet echt innovatieve sites, ook al omdat als je je eigen feeds wil instellen je eerst weer moet registreren. Zelf vind ik www.nieuwstijger.nl de handigste echte flexibele online RSS reader van dit moment. En die is weer gebaseerd op paginanieuws van www.startpagina.nl

  geplaatst op
 • Ik ben vooral benieuwd hoe dit soort sites denken geld te gaan verdienen (als dat tenminste hun doel is).

  geplaatst op
 • Voorlopig heeft van de grote spelers alleen Yahoo een volwaardige RSS reader en die zie ik niet zo snel met lokale landenversies komen. Microsoft is met een RSS reader bezig, maar die is nog (zwaar) in beta.

  Niet de techniek maar de content zal key zijn. Wie is in staat om het groeiende aanbod van feeds toegankelijk te maken voor de doornee gebruiker. Waarschijnlijk gaan daar de publishers een belangrijker rol inspelen. Zie de rol van C|Net met newsburst in Amerika.

  Ik zie dus wel een rol weggelegd voor lokale spelers zoals 24eyes en nieuwstijger, mits die ook kunnen schalen naar
  Europees nivo. Maar daar is 24eyes al hard mee bezig zie ik (24eyes.de, 24eyes.co.uk, 24eyes.com).

  geplaatst op
 • Persoonlijk wacht ik nog steeds op de RSS-aggregator/zoekmachine met toegevoegde waarde zoals Technorati, Feedster of Pubsub. Als RSS-reader ben ik bang dat al deze (branded) portals het niet gaan redden.

  Maarten, ziet er goed uit; heb uiteraard snel even getest ;-)

  geplaatst op
 • Natuurlijk zal ik het niet onthouden om mijn eigen projectje te vermelden in de comments (http://www.bommie.com)

  Nadeel van de meeste anderen, zoals bijvoorbeeld feed24 en nieuwstijger, zijn dat je niet weet wat er nu nieuw is. Ik merk toch dat de overzichtelijkheid voor gebruikers het belangrijkst is.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.