Nieuwe marktplaats brengt markt voor verzekeringen online samen

Nieuwe marktplaats brengt markt voor verzekeringen online samen

Deze maand start een nieuwe marktplaats voor financiele diensten op internet. De initiatiefnemers gaan zelf niet als intermediair fungeren. “Wij brengen alleen vraag en aanbod op een transparante manier bij elkaar.” Verzekeraars en intermediair worden telefonisch benaderd, terwijl het grote publiek met een landelijke campagne warm gemaakt moet worden.

Het is de bedoeling dat de site een antwoord gaat bieden op de vraag naar eenvoudige verzekeringsproducten en meer complexe producten als hypotheken. Het idee voor een virtuele verzekeringsbeurs is afkomstig van Joost Hoogstrate, Remco Knoester en Jasper van Kessel, die samen een vennootschap onder firma hebben opgericht. Hoogstrate is al actief in de branche met de site rechtsbijstanddirect.nl, die Arag-polissen verkoopt. Daarvoor was hij bij ING betrokken bij een aantal ICT-projecten.

Volgens Hoogstrate is de site niet te vergelijken met ING-initiatieven als Internethypotheek-veiling.nl of Directelijfrenteveiling.nl. “Daar kan de klant niet zien wat er gebeurt. Het is niet transparant. Bovendien zijn die sites van ING. Wij zijn volledig onafhankelijk. We worden niet gefinancierd door, zijn geen eigendom van en werken niet samen met financi?le instellingen.” Hoogstrate wil de naam van de nieuwe site nog niet bekendmaken. Mogelijk wordt het de handelsnaam Verzekeringen-Online, die al door de vennootschap wordt gehanteerd.

Bron:
AM Web


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.