• Mobile
    wordt gesponsord door

Nieuwe IAB-richtlijn voor online videocommercials

Nieuwe IAB-richtlijn voor online videocommercials

Emerce: Het internationale Interactive Advertising Bureau (IAB) komt met nieuwe richtlijnen voor commerciële uitingen in streaming video’s. Het bureau is een standaard aan het maken die bepaalt wanneer daadwerkelijk sprake is van een vertoning van een streaming commercial, aldus Igor Beuker, voorzitter van IAB Nederland.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Het IAB maakte gisteren de nieuwe Broadband Video Commercial Measurement Guidelines bekend. Een breedband video advertentie wordt gedefinieerd als een commercial die in een player environment voor, tijdens of na content wordt getoond, waaronder video, animatie, games en muziekclips. Onder meer advertenties in live en downloadbare streaming content vallen hieronder.

    De richtlijn zijn bedoeld voor zowel publishers als mediabureaus. De meesten van hen waren over de regels te spreken nadat ze in maart voort het eerst werd voorgesteld. Sommigen hadden echter kritiek dat ze niet ver genoeg vinden. Zo stelde een specialist van het bedrijf Carat Fusion voor dat de prijs bepaald zou moeten worden op basis van het aantal seconden dat de consument daadwerkelijk kijkt. De de huidige regels gaan uit van een betaling per impressie, ongeacht of de bezoeker er 5 of 50 seconden aan besteedt.

    Bron: IAB (via: eBase)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.