Nieuw nieuws

Nieuw nieuws

Nog maar twee dagen online en nu al een succes: nieuwnieuws.com van Ambroos Wiegers. Een snelle en eenvoudige loglezer dat eigenlijk alles biedt wat een nieuwsfreak (zoals ik) nodig heeft. Al het laatste nieuws op een pagina, een helder overzicht van de gebruikte weblogs en nieuwsbronnen, een zoekmogelijkheid en een overzicht van de meest populaire items. Nu nog een RSS-feed op de door mij geselekteerde trefwoorden en ik ben helemaal verkocht!


Geplaatst in

DelenEr zijn 15 reacties op dit artikel

 • Wat is het verschil met http://www.bloglog.nl/ ?

  geplaatst op
 • niet veel anders dan loglezer van AC, of scrapedfeeds.com of bloglog.nl
  Alleen in een veel beter jasje..
  Gebrek aan eigen RSS feeds op zowel bloglog.nl en nieuwnieuws.com is jammer.

  of zal ik um scrapen? van bloglog is tie er . nieuwnieuws.com niet :-))

  geplaatst op
 • Hulde voor bloglog, ze waren wat eerder met online zetten van een loglezer in soort van weblogformaat, (nieuwnieuws met semi openbare loglezer in een opendir is al van rond 2002 trouwens) Dat ding van AC is alleen voor incrowd.

  Dus tja, alle weblogs lijken in die zin ook op elkaar en er zijn al minimaal 300 van dergelijke online rss-lezers in nederland in allerhande vormen. Ik denk dat er wel een MT-plugin zal komen voor rssfeeds importeren, dus zullen wel veel meer van dit soort sites komen.

  web-RSS-toepassingen zijn nog steeds veel te techie en te experimenteel ook aan de 'voorkant', dat wil ik dus niet, een loglayout werkt gewoon het beste. Lijkt het me de hoogste tijd voor userfriendlyheid en bruikbaarheid, op basis van RSS.

  Ik wil ook zeker geen volledig overzicht, maar een relevant overzicht (subjectief begrip) van nieuwsbronnen en weblogs door elkaar, geselecteerd op leesbaarheid, inhoud en vermakelijkheid. Vooral omdat ik dat zelf zoek. Geen customizationdingen omdat dit vooral 'clutter' geeft. Ik geloof niet zo in personalized newssites, vind ze maar lastig:-) Dus moet nog veel aan GUI gebeuren. Kortom mijn experimentje met het zo simpel en makkelijk mogelijk weergeven van informatie.

  Scrape maar:-) mij lukt een nette output niet.

  geplaatst op
 • Wordt Nieuwstracker.nl niet vergeten? :-)

  Deze site heeft wel al een RSS-feed en haalt nieuws van 485 bronnen. Ook bronnen die zelf geen RSS-feed hebben. Daarnaast biedt Nieuwstracker.nl extra services zoals een gratis nieuwsblok en actuele informatie naast nieuws.

  geplaatst op
 • Voor de mensen die er geen genoeg van kunnen krijgen
  oglezer.com , dit is een samenraapsel van bloglog en nieuwnieuws.

  geplaatst op
 • Bloglog.nl en nieuwnieuws.com zijn beide prima loglezers (in weblogformat). De bronnen die zijn gekozen voor bloglog.nl zijn echter niet helemaal wat ik zoek. Leuk voor de vrijdagmiddag maar de rest van de week lees ik toch liever het iets serieuzere werk (met knipoog). Newslog.nl (van dezelfde makers als bloglog.nl) heeft wel interessante bronnen maar kent voorlopig nog veel minder functionaliteiten. Vandaar mijn persoonlijke keuze voor nieuwnieuws.nl.

  Nieuwstracker is ook een prima loglezer maar laat alleen de titel zien (hetgeen toch te beperkt blijkt voor selectie of item interessant is of niet).

  Overigens zijn links naar al deze loglezers te vinden in de rechter kolom (short cuts) en zal ik uiteraard met belangstelling de ontwikkelingen van de loglezers volgen.

  @Dennis: scrapen zou ik zeggen! Kan ik overigens nog wat verzoekjes bij je neer leggen? Heb net bijvoorbeeld een weblog ontdekt met links naar muziekbestanden (helaas nog zonder RSS-feed):
  http://opendir.blogspot.com/

  geplaatst op
 • Here you go, de Nieuwnieuws.com rss feed

  geplaatst op
 • Perfect, thanks! Kun je dat ook regelen voor OpenDir?

  geplaatst op
 • RSS-feed voor OpenDir is te vinden op:
  http://opendir.blogspot.com/atom.xml

  *** openingszin is toegevoegd door moderator omdat URL alleen, de layout van dit weblog vernaggeld ***

  geplaatst op
 • Damn, hoe heb ik die kunnen missen? Dank voor de URL!

  geplaatst op
 • Iemand enig idee wat er gebeurd is met nieuwnieuws

  geplaatst op
 • Technische problemen (met server?) waardoor zowel staatsgeheim als nieuwnieuws al een tijdje uit de lucht zijn. Maar wellicht dat Ambroos je hier zelf meer over kan vertellen.

  geplaatst op
 • Misschien dat ze dezelfde problemen als mij hadden. Doordat je actueel wil blijven moet er steeds een script blijven draaien die de headlines binnenhaalt. Dit script zorgt voor nogal wat processortijd m.b.t. de database.

  Bij mijn vorige provider (Ladot) gaf dat problemen. Ik vond dat ze erg slecht met de service omgingen en niet klantvriendelijk waren. Ondertussen staat Nieuwstracker.nl al ergens anders en over die provider ben ik dik tevreden.

  geplaatst op
 • Vroeg me inderdaad al af wat er in diezelfde periode met nieuwstracker.nl was gebeurd. Goed om te zien dat alles weer draait!

  Bij welke provider zit je nu?

  geplaatst op
 • Ik ben van Ladot afgestapt omdat ze maar bleven zeuren en de website offline bleven houden. Toen heb ik wat onderzoek gepleegd en wat kleinere persoonlijke providers benaderd.

  Nu zit ik bij Jekety.nl. Een kleine provider waar ik ook veel meer contact mee heb en ze kunnen me veel meer aanbieden dan het grotere Ladot. Ik ben zeer tevreden over hun en ze reageren erg snel op mijn mails.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.