Nieuw leven voor Napster

Nieuw leven voor Napster
, Reddion
@alexstil

Nieuw leven voor NapsterSamsung presenteerde afgelopen woensdag een plan om de succesvolle koppeling van Apple’s iPod en de iTunes Music Store na te bootsen.

Het Koreaanse bedrijf roept daarbij de hulp in van Napster, de ooit zo omstreden muziekservice die binnenkort door nieuwe eigenaar Roxio als betaalde muziekdienst wordt gelanceerd.

De overeenkomst tussen Napster en Samsung werd bekend gemaakt door Eric Kim, vice-president van Samsung Electronics, en Chris Gorog, directeur van Roxio. Nog deze herfst verschijnt er een Samsung-Napster-muziekspeler. Tegelijk wordt Napster 2.0 gelanceerd. De nieuwe Napster-service is in tegenstelling tot zijn beruchte voorganger geen illegaal ruilnetwerk, maar een online muziekdienst, wellicht vergelijkbaar met iTunes Music Store. “Gebruikers van de dienst zullen losse nummers of volledige albums kunnen downloaden en ze kopi?ren naar draagbare spelers of branden op cd’s”, legt Roxio uit.

De marketingcampagne rond de Samsung-Napster-muziekspeler zal expliciet verwijzen naar Napster 2.0. Daarmee volgt Samsung het voorbeeld van Apple, die zijn nieuwste generatie iPods en zijn succesvolle muziekdienst steeds in ??n adem noemt.

Bron: ZDnet


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.