Nieuw computervirus zoekt creditcardnummers

Nieuw computervirus zoekt creditcardnummers

Op het internet verspreidt zich een nieuw computervirus dat bedoeld is om creditcardnummers en wachtwoorden te stelen. Daarvoor hebben deskundigen in de Verenigde Staten vrijdag gewaarschuwd.

Het virus heeft de naam Scob gekregen. Net als de recente virussen Sasser en Blaster wordt het niet verspreid via e-mails, maar door het bezoeken van ge?nfecteerde websites. Dat kunnen ook vertrouwde websites zijn die de gebruiker al vaker heeft bezocht.

Michael Murray van de beveiligingsfirma nCircle Network Security zei dat de creditcardnummers en wachtwoorden die van ge?nfecteerde pc’s worden gestolen, naar een server in Rusland worden gestuurd. In de nacht van vrijdag op zaterdag leek die server er al enkele uren uit te liggen. ,,We weten niet of de autoriteiten die hebben geblokkeerd of dat het per ongeluk is gebeurd’‘, aldus Murray, maar de persoonlijke gegevens van de gebruikers lijken nu geen gevaar te lopen.’‘

Bron: ANP


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.