Niet ‘Scoren met Google’

Niet ‘Scoren met Google’

Nieuwsgierig als ik ben koop ik regelmatig boeken die uitkomen op mijn vakgebied. Een dure hobby maar vaak is het de moeite waard. Soms ook niet en ik heb dan ook spijt dat ik het boekje Scoren met Google van journalist Fred van der Molen (uitgeverij Entopic) heb aangeschaft. Niet veel meer dan de Google Adwords FAQ die ook gratis is te lezen bij Google Adwords. Mijn advies: niet kopen!


Geplaatst in

DelenEr zijn 15 reacties op dit artikel

 • Iets te laat met je advies, heb 'm hier al liggen ;-)

  Nog niet gelezen, maar had al het idee dat er weinig nuttigs in zou staan. Blijkbaar is dat dus ook zo...

  In ieder geval ben je niet de enige, ook ik lees graag boeken m.b.t internet (marketing) en dergelijke. Nog tips?

  geplaatst op
 • Wat voor onderwerpen ben je met name in geinteresseerd? Ik heb een aantal aardige boeken dit jaar gekocht en gelezen. Moet wel zeggen dat het aantal echt goede marketingboeken dit jaar mij is tegengevallen. Twee uitzonderingen:

  Buzzmarketing
  Marian Salzman, Ira Matathia, Ann O'Reilly - Academic Service - 2004 - 230 blz. - € 29,95
  'Buzzmarketing' is een effectieve en goedkoopste manier om de naam van uw product op ieders lippen te krijgen en van potentiële klanten betalende klanten te maken. Maar buzz ontstaat niet zomaar, u moet het laten ontstaan. Hoe zorgt u voor buzz? Hoe laat u het groeien en hoe zorgt u ervoor dat het een succes wordt. In 'Buzz marketing' onthullen drie van 's werelds meest beroemde 'buzzbouwers' de succesvolle formules die zij hebben toegepast om mensen in de VS aan het praten te krijgen over grote merken als America Online, Nintendo en Esprit.

  Event driven marketing
  Egbert van Bel - Kluwer - 2004 - € 30,00
  Dit boek is de eerste gespecialiseerde en omvangrijke publicatie over het onderwerp Event Driven Marketing (EDM). EDM is het logisch vervolg op de mix van direct- en database-marketing met CRM. EDM is sterk klantgericht en maakt gebruik van de nieuwe media als Internet, technologie op het gebied van databases en procesmanagement software. EDM is vooral ook resultaatgericht: het biedt de mogelijkheid om het juiste aanbod op het juiste tijdstip bij de juiste, individuele klant te krijgen.

  geplaatst op
 • Bovenstaande boeken zijn opzich best interessant, maar toch niet echt wat ik zoek denk ik zo, in ieder geval bedankt voor je tips.

  Ben verder met name geïnteresseerd in internet/zoekmachine marketing boeken...

  geplaatst op
 • Niet goedkoop maar wel de moeite waard is in dat geval:

  Webdesk: Online marketing 2004
  Janneke Niessen, Maurice Pothof, Thomas Joosten e.a. - Kluwer - 2004 - 408 blz. - € 185,50
  De 'Webdesk' is hét boek voor de Nederlandse marketeer die meer wil weten over interactieve marketing. Het boek biedt uitgebreide informatie over de verschillende facetten van online marketing. Zo worden onderwerpen als web marketing, e-mail marketing en mobile marketing uitvoerig behandeld, maar wordt er ook uitgebreid aandacht geschonken aan actuele ontwikkelingen op het gebied van zoekmachine marketing, digitale televisie en messenger marketing.

  Naast het boek heb je dan ook toegang tot de online bibliotheek van praktijkcases, templates, etc.

  geplaatst op
 • Ziet er best interessant uit. Maar 185 euro voor een boek is me iets teveel van het goede ;-)

  In ieder geval bedankt voor je suggesties.

  geplaatst op
 • Ach, 185 euri voor een daadwerkelijk praktische handleiding over on line marketing (het is on line, en geen online ;-)
  is voor veel digibete beslissers een lachertje.

  geplaatst op
 • De 11 onwrikbare wetten van ebranding van Al Ries. Verplicht voer voor iedereen die iets op internet wil publiceren. Ries heeft een hele serie geschreven.

  geplaatst op
 • @Evert Jan

  Heb je opzich gelijk in inderdaad. Als er daadwerkelijk informatie in staat waar je écht wat aan hebt (en dus niet vergelijkbaar is met de kwaliteit van "Scoren met Google") is het ongetwijfeld de moeite waard ;-)

  Heb je 't boek persoonlijk in bezit, of iemand anders hier? Zo ja, is 't de moeite waard?

  @Henk

  Klinkt interessant. Is het via internet te bestellen? Google laat me dit keer in de steek.

  geplaatst op
 • @joris: boeken die ik hierboven heb beschreven heb ik zelf ook in mijn bezit. Webdesk heb ik inmiddels al enkele jaren (ieder jaar komt nieuwe editie uit). Het is zeker niet interessant om dit ieder jaar te bestellen omdat de aanvullingen minimaal zijn. Eenmaal bestellen en dan eens in de 3 jaar (?) een update bestellen (als je het zelf moet betalen; bedrijven zou ik adviseren om het jaarlijks up te daten).

  Als ik het goed heb dan heeft Henk het over het volgende boek (reeds uit 1999!):

  De 22 onwrikbare wetten van de marketing
  Al Ries, Jack Trout - 1999 - 160 blz. - € 15,50
  Waarom slaagt het ene marketing-idee wel en het andere niet? Marketing-goeroes Al Ries en Jack Trout ontwierpen 22 basiswetten die succes en mislukking in de markt bepalen. Goed gebruik ervan doet ondernemers beter ondernemen, managers beter managen en marketeers beter marketen.

  Ken het persoonlijk niet; zal eens kijken of ik een exemplaar in handen kan krijgen.

  Verder, kijk ook eens naar de boeken die ik eerder dit jaar heb beschreven (categorie vakliteratuur).

  geplaatst op
 • @Marco

  Klinkt goed. Zal eens kijken wat ik doe en of ik het ga aanschaffen.

  Als ik het goed begrijp is Webdesk dus wel een echte "must have" wanneer je veel bezig bent met internet marketing?

  geplaatst op
 • @Evert Jan

  Yip ik heb ze nagenoeg allemaal. Ries schrijft boeken die makkelijk weg lezen. Ik heb ze zelf een tijdje uitgedeeld tijdens workshops die ik heb gegeven

  @Joris

  Nee de 22 wetten is de echte klassieker. Kobler heeft mooie boeken geschreven die vooral over marketing techniek gaan. Ries daarintegen laat je het leven zien zoals dat bij iedereen voorbij komt.

  @Marco

  Webdesk heb ik van Maurice gekregen. Prima boek maar van een ander kaliber als de boekjes van Ries. Webdesk is wel een wannahave voor de nederlandse interactieve marketeer.

  geplaatst op
 • Henk, ik ken de boeken van Al Ries niet maar kan me er iets bij voorstellen. Webdesk is een naslagwerk waarbij ik vooral de praktijkcases waardeer. Joris, je kunt ook eens kijken op http://www.adformatie.nl/webdesk

  geplaatst op
 • Marco, ik heb nog een aantal boeken EDM liggen. Wat mij betreft mag je er eentje weggeven aan één van jouw e-lezers. Wat vind je daarvan!? Goeie initiatieven zoals jouw Mediafact site mogen af en toe ook wel eens beloond worden. Dus, zeg maar wie, ik stuur het boek Event Driven Marketing toe...

  Maken we nog een afspraak btw?

  groet !

  Egbert Jan van Bel

  geplaatst op
 • Egbert Jan, dank voor het aanbod, maak ik graag gebruik van. En de afspraak staat inmiddels, spreek je volgende week! ;-)

  geplaatst op
 • Het boek event driven marketing heb ik ook, gekregen op de PIM sessie event driven marketing geloof ik. Zeker geen slecht boek, heb er geloof ik zelfs nog een passage uit gebruitk bij gastlessen interactieve marketing die ik begin dit jaar gegeven heb.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.