NewCo Amsterdam: je eigen innovatie safari in de stad #ADV

27 mei 2015, 08:30

Op 5 juni 2015 vindt de tweede editie plaats van innovatiefestival NewCo Amsterdam. Tesla Motors, Wayne Parker Kent, BUX, Rockstart, Booking.com, StartupDelta en nog veel meer bedrijven doen hun deuren open voor het publiek. Bezoekers krijgen zo een heel persoonlijk beeld van wat er achter de schermen gebeurt. Er zijn workshops, presentaties, rondleidingen, pitches en vraag-maar-raak sessies. Elke deelnemer ontwerpt zijn eigen unieke innovatietocht door de stad. Met creatives, startups, high-tech, low tech en social enterprises is de line-up met recht divers te noemen. Inschrijving is gratis, en open voor iedereen via deze link.

Slaapmutsen

In 2012 werd NewCo opgericht in San Francisco door John Battelle (Wired Magazine, Web Summit 2.0, Federated Media). Het idee was om eens iets heel anders te doen met zakelijke conferenties dan gebruikelijk was. In plaats van de zoveelste spreker op het podium te zien kruipen, in een bedompte conferentie zaal en dan in slaap te vallen bij een powerpointpresentatie, moest NewCo vers en fris zijn: “a mix between a business conference and artist’s open studio, with the vibe of a music festival”.

Open je deur en vertel je verhaal

Die festivalvibe speelt door in het hele evenement: NewCo heeft een line-up, bedrijven zijn artists en de locaties zijn venues. De formule slaat aan: sinds het eerste festival in San Francisco, is NewCo uitgegroeid tot een wereldwijd platform dat een podium biedt aan bedrijven met een open blik, een nieuwe manier van werken en een missie om de wereld te veranderen. Er doen meer dan 1.000 bedrijven in 18 steden aan mee. Vorig jaar was Amsterdam nog de 5e stad in het rijtje (na New York, Detroit en London). Nu zijn er 18 steden: in Europa doen Barcelona en Istanbul dit jaar voor het eerst mee. John Battelle: “Being willing to open your doors, talk about your business and being open to new partners and new ways of business is one of the core assets and values of a NewCo.”

Jij bent het feest

Het unieke aan NewCo is dat het een decentraal festival is. “Like a field-trip in your city.” Bezoekers moeten zelf hun programma maken en zorgen dat ze van locatie naar locatie komen. Er zijn geen pendelbussen, geen routebeschrijvingen en geen verkeersregelaars. Wel is er sinds dit jaar een app, waarop mensen kunnen zien waar hun volgende sessie plaats vindt. Omdat je maar een half uur hebt om van plek tot plek te komen, kan dat soms stress opleveren. Toch is er geen enkele reden om aan de formule te sleutelen: het feit dat je zelf je schema moet maken en je eigen vervoer regelt, zorgt ervoor dat de deelnemers ondernemend, inventief en betrokken zijn. En zoals iedereen die wel eens iets organiseert weet: de mensen maken het feest.

Praktische informatie

  • NewCo Amsterdam vindt plaats op 5 juni, op locaties in heel Amsterdam.
  • Inschrijven is gratis, maar wel verplicht. Je kunt je profiel aanmaken op http://ams.newco.co/2015-schedule/.
  • Elk bedrijf presenteert maar één keer, gedurende één uur.
  • Vol is vol, plaatsen zijn beperkt.

Meer info

www.newcoamsterdam.nl

Twitter: @NewCoAMS

Facebook: https://www.facebook.com/OpenCoAmsterdam

NewCo is een wereldwijd platform, dat een podium biedt aan bedrijven met een open blik, een nieuwe manier van werken, en een missie om de wereld te veranderen. Wereldwijd doen meer dan 1.000 bedrijven in 18 steden hun deuren open. Jij kan er bij zijn, op 5 juni 2015 in Amsterdam. Tijdens een NewCo Festival verzorgt elk bedrijf een sessie van 1 uur, in hun eigen kantoor. Bezoekers krijgen een heel persoonlijk beeld van wat er achter de schermen gebeurt. Er zijn workshops, presentaties, rondleidingen, pitches en vraag-maar-raak sessies. Jij ontwerpt je eigen innovatietocht door de stad. Er zijn corporates, startups, high-tech, low tech, makers: de line-up is divers. Verras jezelf. Ga naar buiten. Kom binnen.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!