Nedstat in conflict met weblogs

Nedstat in conflict met weblogs

Ik weet niet of het wel zo slim is van Nedstat, samen met Intomart Gfk door STIR gekozen om het online bereiksonderzoek in Nederland te verzorgen, om juist nu een strijd aan te gaan met een aantal grote weblogs over het gebruik van de gratis teller.

Ik begrijp uberhaupt niet waarom men nog Nedstat gebruikt. Niemand begrijpt immers wat er door Nedstat wordt gemeten en de resultaten zijn al jaren niet betrouwbaar (zie o.a. tellertest.com). De enige reden om Nedstat te gebruiken is/was om je resultaten te kunnen vergelijken met andere websites. Maar wat is daarvan de waarde als Nedstat aan de achterkant zelf bepaalt wie, wat en wanneer wordt geteld?


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Zijn niet echt slim bezig. Kan je beter helemaal de gratis dienst opheffen, dan te kiezen voor deze subjectieve behandeling.

    Wat je al zegt, het enige waar Nedstat handig voor is, is benchmarking. Naar ze nu zelf toegeven is Nedstat basic niet bruikbaar voor het merendeel van de dynamische sites en gaat de waarde van de benchmark sterk omlaag. Verder kan elke webmaster kiezen voor een groot arsenaal aan gratis statistische tools die wel nuttige metingen doet. Al dan niet cookie-based.

    Volgens mij is er niets bijzonders aan de meting van Nedstat en is de regel dat ze een pageview bijtellen wanneer vanaf een adres na een minuut opnieuw de teller opvraagt. Voor sommige (forum)sites zijn de Nedstat pageviews slechts een kleine fractie van het daadwerkelijke aantal pageviews en voor andere sites is het een 10 voudiging van het aantal unieke bezoekers. Volledig waardeloze statistiek, maar bruikbaar zolang het als standaard wordt gebruikt. En juist dat maken ze nu actief kapot.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.