Nedstat Basic-gebruikers verrast door popups

3 september 2005, 09:52

Nedstat Basic, dat recentelijk voor 3 miljoen euro is verkocht aan Adpepper, heet sinds 1 september Webstats4U.

Leek het er eerst op dat alleen de vormgeving was veranderd (met een mededeling dat er wijzigingen zouden komen zoals betere rapportage en statistieken via e-mail), nu blijkt dat Adpepper het al heeft omgevormd tot een aggresief advertentieprodukt.

Via tellertest.com lees ik zojuist dat sommige websites inmiddels zijn voorzien van een popup, dankzij hun Webstats4U teller. Ben benieuwd of Webstats4U haar gebruikers daarvan op de hoogte heeft gebracht? Iemand?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

72 Reacties

  VicKuP

  Ik heb niet de tijd genomen om te kijken of het ook daadwerkelijk in de AV staat opgenomen. Mocht het echter waar zijn dan kan ik me voorstellen dat dit initiatief weinig kans van slagen heeft. Ben kortgeleden overgestapt naar OneStat. Rustiger interface en betere reports.


  3 september 2005 om 10:06
  Frankwatching

  Ik ben niet op de hoogte gesteld en vond het erg vervelend. Ik kijk het nog even aan, mocht het weer terugkomen dan gaat de teller er meteen af.


  3 september 2005 om 10:27
  Coen

  Er is in ieder geval te weinig informatie gegeven over deze omschakeling. Ik denk dat dit niet echt slim is van Adpepper!

  Als ik pop-ups krijg gooi ik die teller er onmiddelijk af!


  3 september 2005 om 10:44
  Coen

  En dat heb ik dus ook gedaan!

  Bedankt voor de informatie


  3 september 2005 om 11:26
  Arnoud

  Als WebStats4U van klanten af wilt, laten we ze dan een handje helpen. Ik heb mijn tellers inmiddels verwijderd, ik wil niets meer met die partij te maken hebben. En ik wil alle webloggers oproepen om precies hetzelfde te doen!


  3 september 2005 om 12:15
  Dolbee

  Ook wij hebben last van die bagger en nee, er is ons niets vooraf gevraagd. Verder hebben we gisteren al een oproep tot het ondernemen van actie (desnoods juridische) geplaatst.

  Overigen zullen we vandaag of morgen andere tellers plaatsen. Verder verbreken we teven het contract met NedstatPro.


  3 september 2005 om 12:34
  Eric

  Vraag gewoon een gratis Onestat teller aan, beter en helemaal geen rottige reclame.


  3 september 2005 om 12:42
  Cpt. Iglo

  Al onze Nedstattellertjes gaan er per direct af.


  3 september 2005 om 12:46
  Kevin Vanhove

  Ok, teller gaat er af..


  3 september 2005 om 12:50
  Simon Koelewijn

  Goh, Nedstat maakt alweer vriendjes met bloggers. 🙂 Ben ik blij dat ik dat nutteloze ding al lang geloosd heb en er een eigen php-teller voor heb… Ik vind dit echt een onbeschofte manier om met je ‘klanten’ om te gaan, het stinkt gewoon naar spam en zelfs het lichtelijk, tja, hoe moet je het noemen, hacken van websites… Volgens mij word er namelijk gewoon ongevraagd en ongewensd content toegevoegd.

  Voorlopig word het kreng nog steeds weergegeven (clear je cookies maar eens)…


  3 september 2005 om 13:53
  Phileas

  Voor niks gaat de zon op nu ook bij de Nedstat tellers. Echter dit soort hijack- adware-achtige trucs zijn echt meesterlijk irritant. Hoeveel mensen zullen geen idee hebben waar al die popups en popunders vandaan komen vliegen??


  3 september 2005 om 14:53
  Luc Franken

  Het is vooral slecht voor Nedstat. Hun reputatie wordt hierdoor aardig verpest. Zie al een reactie hierboven:

  “Overigen zullen we vandaag of morgen andere tellers plaatsen. Verder verbreken we teven het contract met NedstatPro.”


  3 september 2005 om 16:41
  Dolbee

  @Luc Franken: Dan had Nedstat ons maar vooraf op de hoogte moeten stellen. Bovendien waren we toch al niet tevreden met hun arrogante houding (‘service’) en hun teller.


  3 september 2005 om 17:00
  Luc Franken

  Het is nu toch niet meer van Nedstat? Wat hun “arrogante houding” danook in mag houden is dat toch niet relevant?


  3 september 2005 om 17:03
  Wouter

  Nedstat treft eigenlijk geen blaam, terwijl ze nu toch wel alle shit over zich heen krijgen, omdat iedereen denkt dat Nedstat hier voor gezorgd heeft. Ze hadden alleen contractueel moeten vastleggen dat dit niet mogelijk was geweest.


  3 september 2005 om 17:11
  Dolbee

  @Luc Franken: De relevantie ligt besloten in de bekende druppel.


  3 september 2005 om 17:25
  Luc Franken

  “@Luc Franken: De relevantie ligt besloten in de bekende druppel.”

  Alleen hebben we het hier over een bedrijf wat niets met het andere bedrijf te maken heeft. Ze hebben geen belangen in adpepper o.i.d. Het is in mijn ogen danook jammer dat hiermee hun naam door het slijk gehaald wordt. Ze hebben zelf namelijk niets misdaan, ze zijn eerder goed bezig door zich te onderscheiden in de markt en te gaan voor de pro-klanten.

  Wel vind ik het enigzins onhandig om over dit soort zaken geen afspraken te maken bij de verkoop. Maarja, als ze hierdoor de koop hebben kunnen rond krijgen voor 3 miljoen euro is dit misschien nog niet eens zo gek. Het is nu van belang dat Nedstat een fatsoenlijke campagne organiseerd waardoor ze duidelijk maken dat ze hier niets mee te maken hebben.


  3 september 2005 om 17:29
  media

  Nedstat heeft hier inderdaad niets mee te maken. Helaas is het wel zo dat haar naam ten onrechte wordt geassocieerd met deze aktie van Webstats4u (Adpepper).

  Ben het eens met Luc dat ze hier betere afspraken over hadden moeten maken bij de verkoop. Ben uberhaupt benieuwd of ze bij de verkoop rekening hebben gehouden met de 600,000+ gebruikers van de gratis Nedstat Basic teller.

  Waar zijn overigens de weblogs van beide partijen waarop zowel de gebruikers als zij zelf hadden kunnen reageren op de discussie die nu is gestart?


  3 september 2005 om 17:52
  ..:::grid8400:::..

  hmmmm snap de commotie niet zozeer, het gaat hier toch om een gratis dienst die aangeboden wordt? (of betreft het ook de betaalde versie van nedstat??)

  Er zal ongetwijfeld in de disclaimer bij het aanmaken van zo’n teller staan, dat de aanbieder het recht heeft om dit soort dingen te doen. Ze leveren volgens mij ook een betaalde dienst, dan hoef je a. niet zo’n lelijk gifje op je site te zetten, en b. heb je geen last van dit soort acties.

  Andere mogelijkheid is altijd nog om zelf awstats ofzo te installeren op je server, geeft nog beter inzicht in je stats.

  IMHO.


  3 september 2005 om 17:54
  Luc Franken

  “het gaat hier toch om een gratis dienst die aangeboden wordt?”

  ja.

  “of betreft het ook de betaalde versie van nedstat??)”

  nee. Het gaat ook niet om een dienst van Nedstat!

  Het gaat er alleen om dat dit zonder vooraf de gebruikers te informeren ineens toegepast wordt. Verder is dit pas nadat de gratis versie verkocht is aan een adPepper gedaan.


  3 september 2005 om 17:57
  Robin

  Wat ik me afvraag is of deze popups ook verschijnen bij de diverse dochterpagina’s van startpagina.nl of dat ze met of over een dergelijk grote partij wel afspraken hebben gemaakt.

  Nettracker ziet er goed uit Tom!


  3 september 2005 om 18:53
  Gerben

  ‘k heb daar “nog” geen last van!


  3 september 2005 om 19:57
  Doron

  Ik ben lang geleden al overgestapt op Mystats, veruit de beste gratis teller.


  4 september 2005 om 10:20
  loket

  O, dus daar kwam opeens die pop-ip vandaan. ik denk dat ik de teller er maar af ga halen. ‘k was toch al niet onder de indruk van de performance (het verschil tussen pageview en bezoeker is me nog steeds niet duidelijk). Onestat is wat dat betreft beter.


  4 september 2005 om 11:37
  De Mol

  Pop-ups is nog wel het minste dat je zult zien:

  With the installation of Webstats4U on the site it is accepted that WMS has the right to place advertisements on the site in any format or through any channel, including but not limited to e-mail, layer ads, pops, banners and other usual formats without any forewarning and it is furthermore accepted that WMS takes no responsibility for the advertising content and that WMS shall not be liable for any losses incurred regarding this advertising.


  4 september 2005 om 16:26
  De Mol

  Sorry, was al geplaatst zie ik nu…


  4 september 2005 om 16:26
  Hans Mestrum

  Ik lees het net bij frankwatching en zie nu hier de discussie. Nou dat ga ik niet lang aan kijken. Ik vraag het mijn lezers en kijk het morgen aan en dan wegwezen met dat spul. Rommelen op mijn blog zonder mijn weten……nee dat kan echt niet. Schande!


  4 september 2005 om 19:01
  Pim van den Broek

  Ik heb nooit de voorwaarden van Webstats4U actief geaccpeteerd, wel die van netstat, mag Webstats4U dit dan zomaar doen?

  In ieder geval worden vandaag ook van onze sites de tellers verwijderd…


  5 september 2005 om 05:37
  Simon Koelewijn

  @Pim van den Broek: Meestal zit er wel een voorwaarde in de voorwaarden dat de voorwaarden ten alle tijde gewijzigd mogen worden… 😉


  5 september 2005 om 05:41
  nikao

  hmm voor nettrackerlite heb je admin rechten nodig op je webserver?


  5 september 2005 om 10:10
  Dolbee

  Zou een flinke dreun zijn, ja. Grappig dat ze de zoektocht naar een alternatief aan hun webstreepjeloggers overlaten.


  5 september 2005 om 14:10
  Tom Bogaert

  nettrackerlite heb je admin rechten nodig?

  Inderdaad Nikao, je moet nettracker kunnen downloaden en installeren op je hosting pakket. Mits wat goede wil van je hosting provider kan dit ook op shared hosting paketten (voor onze klanten kan dit tenminste).

  Dit is uiteraard ook een voordeel van Nettracker: je bent van niemand meer afhankelijk, en indien je een commerciële versie aankoopt, is dit een éénmalige aankoop (support voor gratis updates) en géén wederkerende kost.

  Nettracker wordt door Forrester research als visionair en top3 webanalyse tool gequoteerd. V8 komt deze maand nog in béta.

  Voor bloggers/websites met veel bezoekers wil ik eventueel een advertentie-deal sluiten. Button op de pagina’s in ruil voor een profiel in een e-business pakket. Ik ben op zoek naar zichtbaarheid voor Nettracker in het land van onze concurrent.

  Dus voorstellen mogen binnenkomen op info ad se-marketing dot be. Elk voorstel wordt afzonderlijk beoordeeld.


  6 september 2005 om 05:09
  Niels Nüssler

  Hello Ladies and gentlemen

  Thank you very much for your comments on the Basic Counter of former Nedstat.

  I would like to clear a few questions up:

  Nedstat Basic/westats4u is the most used free statistic tool in the world – and probably allso the most respected and accepted. We believe in keeping this service free of charge – even if the costs of bandwidth, development and maintenance are extreemly high.

  But to keep it a free tool we have choosen to send out one advertisement per week per visitor on the website…. THis has been communicated on our website and in emails to all the webmasters. Some webmasters might have given us a wrong emailadress or they might have changed it and therefore not recieved any mails from us. But everybody have been notified well in advance. We hope to make sure that webstats4U – a product from Holland – will stay the best, most respected and the biggest fress tool in the world

  Best regards Niels Nüssler


  6 september 2005 om 12:49
  Dolbee

  En er meteen maar even wat gratis reclame doorheen jassen! Die Niels!


  6 september 2005 om 13:23
  Arnoud

  @Niels: One of the most respected en accepted statistics tool in the world? En dan gaan jullie met pop-up advertenties werken, de meest irritante reclame-vorm die ooit is bedacht. Dat “most respected and accepted” kan je zo wel vergeten.

  Verder ik geloof niet dat jullie e-mails naar alle (600.000) webmasters hebben gestuurd. Mijn gegevens waren (ik heb m’n account gisteren verwijderd) correct en ik heb geen e-mail ontvangen. Blijkbaar zijn er meer “webmasters” die geen e-mail hebben ontvangen, anders was er nooit zoveel ophef ontstaan.


  6 september 2005 om 14:11
  Simon Koelewijn

  Hahaha, mag ik even over de vloer rollen? 😉

  Dat er een mailtje gestuurd is naar alle ‘webmasters’ (lekker retro-woord!) is ook onzin. Dat het op de site vermeld wordt vind ik ook geen excuus, ze zullen er vast geen nieuwsberichtje van gemaakt hebben prominent op de frontpage, eerder diep weggestopt in de Terms of Service…

  Bandwidth, development en maintenance? Development?! Maintenance?! Voor zover ik weet zijn de functies van Nedstat Basic al jaren niet meer uitgebreid, dus in dat ‘developen’ zal wel niet zo gek veel tijd gaan zitten…

  Maar goed, ik heb het sowieso al niet met dit soort stats-services… Ik installeer liever een fijn systeempje op de eigen server. 🙂


  6 september 2005 om 14:51
  Dolbee

  @Niels: Do you really believe your own comment? By yourself a translator and read the negative comments on Webstatforju.


  6 september 2005 om 15:13
  Arnoud

  Ik heb het helemaal gehad met die gasten van Webstats4U, ik ben blij dat ik m’n account heb opgezegd.

  Wat ik alleen nog niet begrijp is de houding van NedStat. Die hadden allang een persbericht de deur uit moeten doen dat zij hier niets mee te maken hebben. Ik heb al op verschillende websites in de reacties gelezen dat personen de NedStat Pro licentie willen opzeggen, daar zal NedStat niet echt vrolijk van worden.


  7 september 2005 om 12:33
  Arnoud

  Ga ik net naar de website van Nedstat, krijg ik zo’n een irritante pop-up van Adpepper. Wanneer worden ze wakker bij NedStat?


  7 september 2005 om 14:07
  fred

  Enerzijds heb ik wel begrip voor alle commotie en ook ik zou de NedStat teller wel van mijn site willen halen, maar anderzijds: bij het overstappen naar een andere gratis teller, zoals bv. Onestat, raak ik alle statistische gevens van de afgelopen 3 jaar kwijt. Of zie ik dat verkeerd? Bij Onestat heb ik in ieder geval geen mogelijkheid gezien om alle historische gegevens te importeren.


  12 september 2005 om 06:46
  theo

  meteen alle tellers eraf gooien en NOOIT meer webstats4U

  op je websites !!!


  28 september 2005 om 04:14
  nedstat

  Ik heb ook maar mijn teller er vanaf gegooid

  schaam je nedstat of webstat4u voor de ongevraagde pop up reclame.


  3 oktober 2005 om 06:25
  J

  Natuurlijk heeft Nedstat hier zelf ook schuld aan, ze hebben het hele zaakje willens en wetens doorverkocht aan een zooi suckers uit de spam-scene.

  Dat hadden ze best met wat meer ophef mogen doen, als die overname die gore addware oplevert.

  Ik heb zojuist – wat laat – ook al die nedstat-tellers removed.

  Hoe graaf je je eigen graf?


  21 oktober 2005 om 23:31
  Paulie*

  en met name porno pop ups ik mail nog een keer en anders gaan ze eraf!


  1 november 2005 om 10:43
  Nick Vanderhoven

  Lastig dat het moeilijk te controleren valt tegenwoordig. De browsers die ik gebruik blokkeren pop-ups, maar ook IE op XP SP2 blokkeert popups en de google-toolbar en mijn anti-virusprogramma en mijn anti-spyware programma en en …

  En het moet van de eerste keer raak zijn, want de popup wordt alleen getoond bij het eerste bezoekje. Daarna verhindert een cookie dat de popup getoond wordt.


  1 november 2005 om 11:10
  Arnoud

  NedStat heeft vorige week haar website vernieuwd en gelukkig is NedStat Basic van de website verdwenen.


  1 november 2005 om 16:14
  Padraig

  Ik heb nog even gecommuniceerd met dat supportteam van webstat4u. Tossers die met constant hetzelfde antwoord komen en ook nog hun TOS verkeerd uitleggen.

  Met onbetrouwbare wankers wil ik niks te doen hebben.

  Weer een stuk of 6 websites minder en jammer voor Nedstat of webstat.. beiden gun ik never een cent meer.


  8 november 2005 om 17:55
  Floyd

  Ik had 2 gratis tellertjes geplaatst op een educatieve site voor basisonderwijs en ook een voor een organisatie voor levenbeschouwing. Daar verschenen dus ineens popups met opengewerkte dames. Schandelijk!

  NedStat beweert iedereen op de hoogte te hebben gebracht, dat is NIET WAAR! Ik heb nooit bericht gekregen.

  Niks op porno tegen maar dan wel op pornosites. Ik hoop dat Ad Pepper en companen snel failliet zullen gaan.


  15 november 2005 om 15:46
  Erik

  Webstat is een grote website vervuiler met die ongewenste popups, om de zoveel tijd komen er steeds nieuwe cookies, daar is maar één oplossing voor haal hem van je website, dumpen die WEBSTAT en zoek verder…..


  18 november 2005 om 00:00
  peter pan

  Niels Nüssler doesn’t even write proper English and his postings are riddled with spell errors.


  20 november 2005 om 20:29
  peter pan

  And when you clear the cookes from your computer, BACK COMES THAT POP-UP!!!

  Shame on you, Neils! You are cyberspace trash.


  20 november 2005 om 20:35
  Coos

  I hate pop-up ads and I don’t want to confront visitors of my pages with unsollicited ads, they receive too much allready. So, bye bye Nedstat.


  30 november 2005 om 10:57
  pop up!

  Ongelooflijk en onacceptabel! Hopelijk is dit meteen het einde van webstat4u want een bedrijf dat zó omgaat met klanten denkt alleen maar aan zichzelf en de eigen tellertjes! Hoezo service?

  Gewoon allemaal opzeggen en vewijderen die tellers van webstat4u. Dan is het snel over.

  En communicatie? Tja de marketeer heeft gelijk. Er staat: “Deze reclame uitingen zullen niet direct op jouw website geïmplementeerd worden.” Het is een pop-up. Flauw hoor.


  1 december 2005 om 08:41
  Padraig

  Ik wordt er ook ziek van dat bij veel homepages, waar ik langskom, ik een fokking popup, over bijv. een mini, krijg.

  Haat popups maar als je weet hoe die mensen er aan komen (webstat teller) is dat nog erger.

  Snel weg met dat webstat4u. Van zoveel mogelijk homepages af dat kreng.

  En voor de bezitters… ik en vele klikken vrij snel door naar een andere site , nadat met dat popup gedoe.. en komen niet snel terug.

  Dus tip: Verwijderen die zooi

  ‘Bond tegen reklame popups’


  1 december 2005 om 09:02
  Luberth

  Ik zag het tot mijn verbazing vandaag ook

  nedstat is de enigste die het kon zijn

  en dus vond ik uw site na een google search op nedstat teller popups

  ben gelijk begonnen die nedstat rommel er af te halen

  ben ik nog wel effe zoet mee

  dus voor mij geen rommel van derden meer


  3 december 2005 om 23:33
  rob

  Hè hè, eindelijk gevonden dankzij deze site, waar die popupshit vandaan komt, wat een eikels zeg!!

  Gaat er ook meteen vanaf hier!!


  16 december 2005 om 18:43
  jerry jomey

  dahagggg webstat/nedstat!! daar gaan al mn tellertjes van mn websites 🙂 wat een sukkels. Daar blijft dus niks meer van over! Ik ga dat google ding proberen. Moet geweldig zijn hoor ik! 😉


  23 december 2005 om 07:58
  benniegek

  Nedstat teller is bij mij van de site af. Zo’n dienst roeit zichzelf uit met die pokke reclame popups.


  18 januari 2006 om 21:38
  Padraig

  Ga beetje moeilijk soen om dat onoverzichtelijk gedoe van die webstat4u oplichters te gebruiken. NOT

  Nee… Checkstat samen met Belstat werkt super goed en zonder shit. En Checkstat is naar mijn smaak beter en mooier dan dat oerlelijke Webstatwef***U


  19 januari 2006 om 16:42
  Ton

  Nedstat gratis? Dachutnie!

  Ik heb net een rekening ontvangen van de KNWV. Wij zijn regelementair gehouden een deel van onze sponsorgelden aan het verbond af te dragen. Nu moet ik gaan uitleggen dat ik niks ontvangen heb van al die waanzinnige popups.

  Dat een reclame bureau een zeker percentage opstrijkt voor hun inspanningen is prima maar de hoofdinkomsten van popups bij, naast, onder of boven MIJN website zijn van MIJ. Wat er nu gebeurd is pure diefstal.

  Los van dat alles willen wij op geen enkele wijze geassocieerd worden met de kikker van Jamba of zijns gelijken.

  Kortom, deze actie van nedstat dreigt ons geld te gaan kosten. Hoezo gratis?


  10 februari 2006 om 19:30
  Anders

  Diefstal? Welja. Niemand die je verplicht het product te gebruiken, Ton. En als jij sponsorgelden afdraagt die je niet hebt ontvangen heb je je zaken niet op orde. Dat kun je Nedstat/Webstats4u niet aanrekenen.


  10 februari 2006 om 19:44
  free 4u Wallpapers.

  Hallo.

  Wilde toch ff reageren, de bezoekers aantal van mijn site ging met 1000 tot 2000 omlaag en ik kreeg regelmatig de vraag of ik er wat aan die popups kon doen. en heb dus netstat totaal van mijn pagina gehaald. Dus voor mij geen netstat en popups meer.


  4 maart 2006 om 18:21
  jeroenmirck

  The soap continues… Maar ik ken nog zoveel webmasters die de teller handhaven, simpelweg omdat ze zelf nog nooit een pop-up hebben gezien. Als je ze er dan op wijst, zeggen ze: d’r is toch geen probleem? Van die gebruikers moet Webstats4U het vooralsnog hebben…


  20 maart 2006 om 12:25
  Hazimix

  Heb ook die ellendige teller verwijderd.

  En ik maar zoeken in de source waar die vervelende popup vandaan kwam.


  30 juni 2006 om 20:16
  test

  Ik heb nedstat meteen verwijderd en ze komen er nooit meer in. Stelletje hufters.


  5 juli 2006 om 03:55
  Coo

  Bij ons ook 4 sites en 8 pagina’s minder met die vreselijke popups over tandpasta e.d… Het ergste is dat die popups door de popupfilters heen floepen….


  22 juli 2006 om 14:29
  Nick

  bij mij gaat die er vandaag ook af… heeft iemand een oplossing hoe ik mijn startaantal Pagehits kan overbrengen naar een nieuwe teller en zo ja welke teller???


  24 juli 2006 om 09:40
  Evelien

  Een beetje beschamend natuurlijk dat ik er bijna een jaar later mee ben dan jullie allemaal, maar ik heb de webstats4u tellers nu ook verwijderd. Een heel jaar lang heb ik me er wel aan ge-ergerd, maar het werd pas echt irritant toen ze ook nog advertenties met GELUID gingen verspreiden.

  Last van de ErrorSafe spyware had ik ook al gehad, maar ik had geen idee waar het vandaan kwam. Ik vind het vooral erg naar dat ik mijn gebruikers aan dit risico heb blootgesteld.

  Ik heb trouwens ook nog contact met webstats4u opgenomen over de mogelijkheid om een betaald account te krijgen zonder popups. De prijs die ze daarvoor vragen is ronduit schandelijk. Ik wil nooit meer zaken met die mensen doen.


  3 november 2006 om 12:01
  media

  Krijg net door dat Webstats4u in maart is gebaseer op een nieuw platform en dan ook een nieuwe naam zal gaan voeren: Motigo Webstats.


  1 maart 2007 om 19:17

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!