Nederlandse del.icio.us gelanceerd

25 april 2006, 13:30

Voor het beheren van al je favoriete websites via je webbrowser is vandaag een nieuwe Nederlandse variant genaamd Linklog.nl gelanceerd. Via deze site kun je online je favorieten bewaren, orderen en met anderen delen.

Door bij elke link trefwoorden in te voeren kun je de vastgelegde sites ook eenvoudig weer terugvinden. Links worden gekoppeld via de trefwoorden waardoor je ook weer interessante sites van anderen verkrijgt. Naast bookmarklets en een importfunctie van del.icio.us is er ook per trefwoord een RSS-feed van nieuw toegevoegde sites beschikbaar.

Het geheel is opgezet door Stillpoint media die vandaag eveneens Beeplet lanceerde, een handige online applicatie voor het aanmaken van persoonlijke reminders via E-mail, RSS en IM.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

11 Reacties

  evroekel

  @Peter: Dus je wilt zeggen dat vanwege het feit dat men gebruik maakt van Scuttle dit plotseling geen nieuwswaarde meer heeft, terwijl de service vergelijkbaar is met del.icio.us?


  25 april 2006 om 15:44
  evroekel

  @Jochem: Daar heb je inderdaad een punt.


  25 april 2006 om 15:47
  Mark de Bruin

  Wel suf dat het blok “populairste trefwoorden” een copy is van Scuttle…. Net of wij op “history” gaan zoeken…of op globalization. Yeah right. Volgens mij las ik vorige week ook al over een Nederlandse versie van del.icio.us?


  25 april 2006 om 16:21
  Peter Roscal

  @Erik: Ja, dat wil ik zeggen. Doe dan meer mensen eer aan zou ik zeggen en post een artikel over iedere website die een open-source pakket als Scuttle (of dit pakket zelf) geinstalleerd hebben, of in ieder geval een verzameling van soortgelijke sites. Het is absoluut niet zo dat linklog.nl een uniek product gemaakt heeft of een early adaptor is van deze techniek.


  25 april 2006 om 17:05
  Michel

  Ook niet in Nederland Peter? Daar ligt natuurlijk wel een beetje de scheidslijn. Wanneer er nog geen 100 vergelijkbare sites zijn in Nederland is het nog redelijk trendnieuws om te zien hoe dit in Nederland van de grond komt. Wat niet wil zeggen dat elke vergelijkbare site een neiuwsitem is, maar voor MF duidelijk altijd wel de early-adaptors.


  25 april 2006 om 19:02
  Peter Roscal

  @Michel: Nee, ook dan niet in mijn optiek. Wanneer er bijvoorbeeld alleen links naar Nederlandstalige sites op zouden staan was het een ander verhaal, maar enkel het plaatsen van Scuttle op een .nl-domein door een Nederlands bedrijf maakt het voor mij niet nieuwswaardiger dan wanneer een Amerikaans bedrijf het op een .com-domein zet. Wanneer de scope van het project dezelfde omvang heeft als een niet-Nederlands initiatief is er wat mij betreft helemaal geen sprake van een scheidslijn.


  25 april 2006 om 19:43
  Joshua

  Alle Nederlandse initiatieven zijn gebaseerd op Scuttle en daarom is nhet denk ik niet zo moeilijk om op te vallen als je dat niet doet. ik heb trouwesn gehoord dat er weer één aan zit te komen, maar dan één die niet op Scuttle is gebaseerd. Ik hoop dat deze wat overzichtelijker is.

  watvindenwijover.nl is niet op Scuttle gebaseerd, maar dat is meer een digg.com variant.


  30 mei 2006 om 14:08

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!