Nederlandse del.icio.us gelanceerd

Nederlandse del.icio.us gelanceerd
, ING Groep
@evr

Voor het beheren van al je favoriete websites via je webbrowser is vandaag een nieuwe Nederlandse variant genaamd Linklog.nl gelanceerd. Via deze site kun je online je favorieten bewaren, orderen en met anderen delen.

Door bij elke link trefwoorden in te voeren kun je de vastgelegde sites ook eenvoudig weer terugvinden. Links worden gekoppeld via de trefwoorden waardoor je ook weer interessante sites van anderen verkrijgt.  Naast bookmarklets en een importfunctie van del.icio.us is er ook per trefwoord een RSS-feed van nieuw toegevoegde sites beschikbaar.

Het geheel is opgezet door Stillpoint media die vandaag eveneens Beeplet lanceerde, een handige online applicatie voor het aanmaken van persoonlijke reminders via E-mail, RSS en IM.


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Men neme http://scuttle.org/ & een geschikte url en gaan met die banaan. Wat is de nieuwswaarde?

  geplaatst op
 • Exact, prima om te profiteren van open-source software maar het is zeker niet netjes van Stillpoint om hier in het persbericht geen melding van te maken. Op deze manier eisen ze zelf de credits op.

  Op de website staat het overigens wel: http://www.linklog.nl/about

  geplaatst op
 • @Peter: Dus je wilt zeggen dat vanwege het feit dat men gebruik maakt van Scuttle dit plotseling geen nieuwswaarde meer heeft, terwijl de service vergelijkbaar is met del.icio.us?

  geplaatst op
 • @Jochem: Daar heb je inderdaad een punt.

  geplaatst op
 • Wel suf dat het blok "populairste trefwoorden" een copy is van Scuttle.... Net of wij op "history" gaan zoeken...of op globalization. Yeah right. Volgens mij las ik vorige week ook al over een Nederlandse versie van del.icio.us?

  geplaatst op
 • @Erik: Ja, dat wil ik zeggen. Doe dan meer mensen eer aan zou ik zeggen en post een artikel over iedere website die een open-source pakket als Scuttle (of dit pakket zelf) geinstalleerd hebben, of in ieder geval een verzameling van soortgelijke sites. Het is absoluut niet zo dat linklog.nl een uniek product gemaakt heeft of een early adaptor is van deze techniek.

  geplaatst op
 • Ook niet in Nederland Peter? Daar ligt natuurlijk wel een beetje de scheidslijn. Wanneer er nog geen 100 vergelijkbare sites zijn in Nederland is het nog redelijk trendnieuws om te zien hoe dit in Nederland van de grond komt. Wat niet wil zeggen dat elke vergelijkbare site een neiuwsitem is, maar voor MF duidelijk altijd wel de early-adaptors.

  geplaatst op
 • @Michel: Nee, ook dan niet in mijn optiek. Wanneer er bijvoorbeeld alleen links naar Nederlandstalige sites op zouden staan was het een ander verhaal, maar enkel het plaatsen van Scuttle op een .nl-domein door een Nederlands bedrijf maakt het voor mij niet nieuwswaardiger dan wanneer een Amerikaans bedrijf het op een .com-domein zet. Wanneer de scope van het project dezelfde omvang heeft als een niet-Nederlands initiatief is er wat mij betreft helemaal geen sprake van een scheidslijn.

  geplaatst op
 • Volgens mij was er al een dergelijke site, ook gebaseerd op Scuttle: www.tagmos.nl

  geplaatst op
 • En dan natuurlijk eentje die niet gebaserd is op Scuttle, maar gewoon op eigen noeste Hollandsche arbeid: http://watvindenwijover.nl

  geplaatst op
 • Alle Nederlandse initiatieven zijn gebaseerd op Scuttle en daarom is nhet denk ik niet zo moeilijk om op te vallen als je dat niet doet. ik heb trouwesn gehoord dat er weer één aan zit te komen, maar dan één die niet op Scuttle is gebaseerd. Ik hoop dat deze wat overzichtelijker is.
  watvindenwijover.nl is niet op Scuttle gebaseerd, maar dat is meer een digg.com variant.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.